Hirdetés

2021.07.29. 09:34

Saját fejlesztésű komplex vasúti utastájékoztató rendszert gyárt a pécsi székhelyű cég

 

A pécsi székhelyű HC LINEAR Műszaki Fejlesztő Kft. a fejlesztést a Gazdaságfejlesztési és Innovációs Operatív Program (GINOP) GINOP-2.1.7-15 „Prototípus-, termék-, technológia- és szolgáltatásfejlesztés” felhívásán keresztül valósította meg „Személyszállító vasúti kocsikhoz modern, GPS vezérlésű, automatikus adatgyűjtő, külső és belső utastájékoztató és ülőhelyfoglaltság jelző rendszer fejlesztése” projektcímmel, GINOP-2.1.7-15-2016-01061 projektazonosítóval.

A rendszer elemei:

  • Vezérlő berendezés: Központi kezelő, vezérlő és kommunikációs egység, amely képes vezérelni a különböző utastájékoztató kijelzőket, kapcsolatot tart a mérésadatgyűjtő hardverekkel, valamint interfészeinek hála képes kapcsolódni a jármű diagnosztikai rendszeréhez, illetve egyéb külső perifériákhoz.
  • Beltéri és kültéri környezeti minőség érzékelő: A környezeti viszonyok (hőmérséklet, relatív páratartalom, környezeti zaj, gyorsulás) mérésére szolgáló készülék.
  • Ülőhelyfoglaltság kijelző: A készülék általában az ülések fölé, illetve az utazókabinok bejárata mellé kerül elhelyezésre.
  • Előtéri, fülkés és termes LCD monitor: Belső vizuális utastájékoztatást végző LCD kijelzők szett, amely alkalmas utastájékoztató adatok dinamikus megjelenítésére, mint például aktuális és következő megálló, járat útvonal, átszállási lehetőségek, stb.
  • LED viszonylatjelző: A készülék egy irány- és járatszámtábla, amely általában a kocsi oldalfalán kerül elhelyezésre.
  • A vasúti utastájékoztató rendszer bemutató videója: https://www.linear.hu/null/hc_vur.mp4

    Ezek is érdekelhetik

    Hírlevél feliratkozás
    Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

    Rovatunkból ajánljuk

    További hírek a témában