szponzorált tartalom

2019.05.21. 21:43

Segítik a pályaválasztást

Vonzó jövőkép a műszaki képzést választóknak.

A Baranya Megyei Kormányhivatal május 20. és 23. közötti „Találjuk ki Baranyát! – Építés hete” elnevezésű rendezvénysorozatának fókuszában az építészet, az örökségvédelem, a gazdaság- és vidékfejlesztés, a helyi kis- és középvállalkozások innovatív technológiai fejlesztései és a szakképzés megújítása áll. Utóbbi kapcsán tájékoztatta lapunkat dr. Horváth Zoltán kormánymegbízott.

- A kormányhivatal egyik fontos, a foglalkoztatáshoz, munkaerőpiachoz kapcsolódó feladata, hogy segítse a fiatalok pályaválasztását. Ennek jegyében a Nemzeti Foglalkoztatási Alapból rendszeresen szervezünk pályaválasztási, képzési kiállításokat is. Szerettük volna, hogy az Építés hete rendezvénysorozat keretében is kiemelt figyelmet kapjon a megújuló szakképzési rendszer, a pályaorientáció, az utolsó nap programját így állítottuk össze – mondta a kormánymegbízott.

A Pécsi Tudományegyetem Műszaki és Informatikai Karának É81-es épületben május 23-án megrendezésre kerülő – szakmai konferenciával egybekötött – képzési kiállítás annyiban különbözik a kormányhivatal által eddig szervezett hasonló rendezvényektől, hogy a kiállítók kiválasztásánál ezúttal kifejezetten az építészetre, az építőiparra, az építésügyre, továbbá a műszaki orientációra fókuszáltak. A tematikus képzési kiállítás szervezőinek célja egyrészt az, hogy összehozzák az építési szakterület azon szereplőit, akik együtt gondolkodva a gazdaságfejlesztéshez, a foglalkoztatásbővítéshez jelentősen hozzá tudnak járulni, másrészt, hogy vonzó jövőképet, karrierlehetőséget mutassanak a fiataloknak.

A délelőtt 10 órakor kezdődő szakmai konferencia előadói az építészethez, építőipari fejlesztésekhez kapcsolódó újszerű technikákat, innovatív megoldásokat mutatnak a közönségnek. A nyitóelőadást Kovács Pál, a Paksi Atomerőmű kapacitásának fenntartásáért felelős államtitkár tartja, így a baranyai vállalkozások megismerhetik a paksi beruházásban rejlő lehetőségeket, a fiatalokban pedig realizálódhat, hogy ha műszaki területen fejlesztik magukat, komoly karrier várhat rájuk.

A rendezvény mindenki számára ingyenes, 9 órától 14 óráig 15 standdal, nyitott műhelyekkel, szakmai előadásokkal várják az érdeklődőket.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában