szponzorált tartalom

2020.12.15. 21:22

Sikeres üzletkötések – ITT és MOST

Lassú építkezési folyamat a külpiacra lépés és új üzleti partneri kör kiépítése a koronavírus okozta gazdasági visszaesés közepette, de nem lehetetlen. Számos eszközzel próbált ebben is segíteni a vállalkozóknak a Pécs-Baranyai Kereskedelmi és Iparkamara – a kicsit sem szokványos – 2020-as évben.

A nemzetközi üzleti partnerségi szolgáltatások több formában eddig is rendelkezésre álltak a megye vállalkozói részére: nemzetközi üzletember találkozók szervezése itthon és külföldön, ország-, és szektorspecifikus tájékoztató rendezvények, nemzetközi üzleti partnerkeresési adatbázisok, melyek minden vállalkozás számára hozzáférhetőek, nyilvánosak. Teljesen új megközelítést igényelt azonban idén ezen szolgáltatások biztosítása és működtetése. Az egyik legnagyobb lépés, az immár ötödik éve Pécsett szervezett nemzetközi üzletember találkozó magyar nyelven való hozzáférésének biztosítása volt, mely az online verzióban még az utazási és egyéb díjaktól is mentesítette a vállalkozókat, ráadásul augusztustól december végéig bármikor lehetővé tette a tárgyalások online lebonyolítását.

Összegzésül elmondható, hogy az idei kísérlet nem várt sikereket hozott: 23 ország 512 cég 574 üzleti ajánlatát rögzítették a vállalkozók az ITT és MOST nemzetközi üzleti partnerkereső platformon, és volt olyan vállalkozó, aki 15 új üzleti partnerrel tárgyalt. A tapasztalat azért azt mutatja, hogy még van hova fejlődni mind a digitális rendszer használatának tanulásában, mind az üzleti ajánlatok megfogalmazásában annak érdekében, hogy maximális kihasználhassák a rendszer adta lehetőségeket. A 23 online tájékoztató rendezvény során közel 900 vállalkozó kapott első kézből származó információkat az adott célpiacról vagy szektorról, és megismerkedhetett a tevékenységét ott helyben segítő intézményrendszer – CED irodahálózat, KKM Külgazdasági attasék, EEN irodák, vegyeskamarák, MKIK bilaterális tagozatok – kollégáival.

Az első konkrét élelmiszeripari üzletkötés is megtörtént a partnerek online tárgyalása után, számos folyamatban van, és gyakorlatilag még mindig van lehetőségük tárgyalásra jelölni egymást a regisztráltaknak az év végéig. A kamara tervezi a felület további működtetését a jövő évben, azon a vállalkozók kétoldalú tárgyalásai mellett beszállítói fórumokat is le fog tudni bonyolítani.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában