szponzorált tartalom

2019.10.11. 10:00

Új programmal bővült a kínálat

Az ősz is gazdag programsorozattal indult Szentlőrincen, volt kiállításmegnyitó, futóverseny és fúvós koncert is.

Fotó: Kirsch Tery

A művelődési központban egy újabb, helyi alkotó, dr. Magyar Józsefné Lőrinc Lilla festményeiből nyílt nagy sikerű kiállítás szeptember 6-án. Koltai Péter megnyitójában kedves szavakkal méltatta Hivatala egykori munkatársának művészetét.

Immár 19. alkalommal rendezték meg szeptember 13-án prominens személyek és közel ezer fő részvételével a térség közkedvelt közéleti eseményét, a Szentlőrinci Lobbi Partit. A 2. Szentlőrinci Szomszédolás alkalmából szeptember 14-én a város több pontján az önkormányzat által felállított sátrak, sörpadok hívogatták a közelben lakókat, hogy ismerkedjenek, beszélgessenek egymással.

Ebben az évben új rendezvénnyel bővültek a programok, megrendezték az I. Palacsintafesztivált szeptember 21–22-én. A látogatókat palacsinta és lángos várta a civilszervezetek közreműködésével. A Pécsi Szakképzési Centrum jóvoltából cukrászok és szakácsok tartottak ételkóstolóval egybekötött előadásokat szakmájuk szépségeiről. A fiatalok Moravecz Leventével beszélgethettek a színészetről, filmezésről. A programsorozat másnap délelőtt a Bum-Bum Együttes gyermekkoncertjével folytatódott. Szombaton késő délutántól éjfélig az immár közel két évtizedes múltra visszatekintő Borbarátok éjszakáján kapcsolódhattak ki a városlakók.

A városháza előtti téren 5. alkalommal hallgathattak a lakók szabadtéri fúvós koncertet szeptember 27-én. A helyi ifjúsági zenekar mellett nagy sikerrel közreműködött a Kaposvári Helyőrségi Zenekar is – tájékoztatott Koltai Péter polgármester. Az általános iskola sportcsarnokában szeptember 28-án a helyi horvát önkormányzat Horvát Napján a pécsi Vizin Együttes mellett a horvátországi „Vocin” Kulturális Egyesület is fellépett.

A Brantner-Koncz Múzeum, a PTE Gyógyszerésztudományi Kar és a Baranya Megyei Vállalkozói Központ közös rendezvényeként tartották október 5-én a 3. Gyógynövény szakkiállítás és vásár Szentlőrincen elnevezésű programot. A szakmai előadások mellett a kínált termékek vásárlási lehetőségét is örömmel fogadták a rendezvény látogatói.

Hamarosan megkezdődik az óvoda felújítása, bővítése

A következő időszakban is sok programra lehet számítani a városban, október 12-én ötödik alkalommal rendezik meg a Szentlőrinci Rendezvénycentrumban a Pécsi Méhész Egyesület szervezésében a Baranyai Mézes-Mázas Napot. A színvonalas szakmai előadások mellett méhészeti eszközök kiállítása és vására is része a gazdag programnak. A nagyközönségnek pedig minőségi mézek vásárlására kínálnak alkalmat. A település lakosságának körében egyre népszerűbb Töklámpás Estet október 16-án tartják meg az Arany János Utcai Óvodában. Erre minden érdeklődőt szeretettel várnak.

A közeljövőben egy nagy összegű beruházás is elkezdődik, 260 millió forintból újítják fel és bővítik a Liszt Ferenc Utcai Óvodát. A gyerekeket már átköltöztették az egykori I. sz. Általános Iskola épületébe, hogy erre ne télen, a konkrét munkálatok megkezdése idején kelljen sort keríteni. Jelenleg az előkészületek folynak, de rövidesen megkezdődik a tényleges munka is.

Elismerés

A szentlőrinci nyugdíjasok október 4-én ünnepelték az idősek világnapját. Az önkormányzat szervezésében rendezett eseményre a település minden szépkorú lakosát meghívták. A polgármesteri köszöntőt követően egy fiatal operetténekes-páros vidám dalokkal szórakoztatta az ünnepelteket. Ezt követően szót kért az ünnepség egyik meghívott vendége, Matis Géza a Baranya Megyei Nyugdíjasok képviseletének elnöke, aki elmondta, azért érkezett, hogy személyesen adhassa át szervezetük kitüntetését, az „Idősbarát Polgármester” díjat Szentlőrinc város polgármesterének, Koltai Péternek. A városvezető köszönő szavaiban arról tett említést, úgy gondolja, a kitüntetés részben néhai édesapját id. Koltai Pétert illetné, aki kerek harminc évvel ezelőtt kezdeményezte a nyugdíjas klub létrehozását. Ezt követően fellépett a jubileumát ünneplő nyugdíjas közösség dalköre és néptánccsoportja. ŐK október 5-én a Görcsönyi Szociális Otthon lakóinak adtak műsort, 11-én délelőtt pedig a szentlőrinci idősek otthonában a polgármesteri köszöntő után szerveznek emlékezetes perceket az idős embereknek.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában