top 100

2020.12.22. 00:00

Újdonságok az AutóCitytől

Idén 25 éves az AutóCity, amit látványos fejlesztésekkel ünnepelnek meg. A szervizkapacitást jövőre méretében és szakembergárdában is kétszeresére növelik, emellett mind a négy telephelyükön üzembe helyeztek olyan extrém magas kapacitású elektromosautó-töltőket, melyek egyedülállók a megyében.

– Azt kell kiemelnem legfontosabb eredményként cégünk negyedszázados történetében, hogy 25 éve közmegelégedettségre képviseljük a Volkswagen csoport márkáit Baranya megyében. A márka és a márkához hű ügyfelek kiszolgálása a legfőbb célunk, s ennek rendeltünk alá minden azóta történt fejlesztést. Az évek során bővültünk további három új telephellyel Szekszárdon és Pécsett, a Volkswagen mellett pedig már Audi és Skoda márkákat is képviselünk – ad rövid értékelést a 25 éves cégtörténetről Liszácz Mihály igazgató. Majd hozzáteszi, jelenleg a Diósi úti telephely és az itt található műhely bővítését készítik elő, ahol jövőre a tervek szerint megduplázzák a műhelykapacitásukat.

S hogy miért szükséges ez? Mert kinőtték a helyet, így a szervizigényeket már nem tudják megfelelő rugalmassággal, megfelelő határidőkkel és megfelelő hatékonysággal teljesíteni. A végeredmény az lesz, hogy az autószerelő-, a lakatos- és fényezőműhely kapacitását megkétszerezik, s bővítik az autómosás-autókozmetika területet is.

Azt már Bárics Jánostól, az AutóCity értékesítési vezetőjétől tudjuk meg, hogy a szerelők, a munkatársak folyamatos továbbképzésére rengeteg időt, energiát és pénzt fordítanak évről évre, mert minél magasabb képzettségű kollegákkal szeretnék az ügyfeleket kiszolgálni.

Az AutóCity lépést tart az új igényekkel is, mind a négy telephelyükön elektromosautó-töltőket telepítettek. A 18 darab különböző kapacitású töltő többsége már működik, néhány töltő kihelyezése pedig most van folyamatban.

Jelentős fejlesztéseket hajtottak végre az elektromos autók javítása terén is. A töltőket illetően van még egy kis probléma, az áramszolgáltató ugyanis még nincs felkészülve ilyen teljesítményű berendezések áramellátására, a teljes kapacitáson történő működtetéshez most végzik a hálózati fejlesztéseket. S hogy mit tudnak ezek a töltők? A kültérieknek együttesen 194 kW a teljesítménye. Egyszerre négy autót lehet velük tölteni, míg egy átlagos töltővel csupán egyet. Baranyában sehol nem találhatók ilyen erős töltők, csak az AutóCity telephelyein.

Hogy érdemes-e berendezkedni elektromos meghajtásra? Nos, rövid- és középtávon a jövő mindenképp az elektromos- és a hibrid hajtású autóké. Az e-autók keresettsége pedig máris lényegesen nagyobb lenne, ha elérhetőbb lenne az áruk. Ám az érdeklődés jelentősen javulni fog, amint nagyobb volumenre áll át a gyártás. Most ugyanis az is generálja a magasabb árakat, hogy alapanyag-, akkumulátor- és gyártókapacitás-hiány van a világban.

Az értékesítési vezetőtől megtudtuk azt is, hogy az AutóCity néhány hónapja megkapta az első Volkswagen ID.3 elektromos autókat. Ez a Volkswagen első tisztán elektromos autónak épített gépkocsija, ami olyan mérföldkő a márka történetében, mint amilyen a Bogár, vagy a Golf volt. Az ID.3 a Volkswagen új ikonja, melynek piaci bevezetése a közelmúltban történt. Egyúttal kaptunk egy átfogó listát is arról, hogy az AutóCity idei forgalmazásában milyen új modellek jelentek meg. Az újdonságok tehát márkák szerint: Skoda: Octavia és Octavia Kombi, Kamiq, Enyak.

Volkswagen: Golf 8, ID.3, e-up! Facelift, Arteon és Arteon Shooting Brake, Golf 8 Variant, Tiguan Facelift, Caddy haszonjármű.

Audi: A3 Sportback, A3 Limousine, Q2 Facelift, Q5 Facelift. Hybrid modellek: A6, A7, Q5, Q7.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában