szponzorált tartalom

2019.02.11. 14:40

Ünnepelt a mérnöktársadalom

Ismét ragyogó hangulatú estéllyel, a 22. Mérnökbállal ünnepelte az elmúlt esztendő mérnöki sikereit és díjazottjai szombat este a Baranya Megyei Mérnöki Kamara és a térség mérnökei.

Ismét ragyogó hangulatú estéllyel, a 22. Mérnökbállal ünnepelte az elmúlt esztendő mérnöki sikereit és díjazottjait szombat este a Baranya Megyei Mérnöki Kamara és a térség mérnökei.

A pécsi Palatinus Szálló Bartók termében zajlott a hagyományos bál, melyen több szakmai intézmény és testület vezető személyiségeit is köszöntötték.

Vendége volt az estélynek a Magyar Mérnöki Kamara képviseletében Holló Csaba okl. építőmérnök az MMK alelnöke, dr. Virág Rudolf, az MMK főtitkára, dr. Csenke Zoltánné, az MMK elnökségi tagja. A PTE Műszaki és Informatikai Kar dékánja prof. dr. Medvegy Gabriella DLA építész az egyetem és dr. Miseta Attila rektor képviseletében köszöntőjében méltatta a Baranya megyei mérnökök színvonalas munkáját, a sorokban pedig neves építészeket is láthattunk. Prof. dr. Bachmann Bálintot a PTE Műszaki és Informatikai Kar Brauer Marcell Doktori Iskola vezetőjét, a Budapesti Metropolitan University (METU) rektorát, dr. habil Kondor Tamás DLA építészt és dékánhelyettest, valamint a Dél-dunántúli Építész Kamara elnökét, Horváth András építészt. A PTE Kancellária képviseletében Berkes György műszaki és szolgáltatási igazgató, a PTE rektori kabinet képviseletében pedig Rúzsa Csaba vett részt az ünnepi eseményen.

A városüzemeltetéstől a BIOKOM Kft. ügyvezető igazgatója, dr. Kiss Tibor volt jelen a rendezvényen, valamint szép számmal jöttek el közismert nem mérnök foglalkozású személyiségek is és a mérnöktársadalom korábbi kitüntetettjei.

Zsúfolásig megtelt a Palatinus Hotel bálterme, ahol az estély résztvevőit a Magyar Mérnöki Kamara nevében Holló Csaba alelnök köszöntötte és nyitotta meg a bált.

Dr. Kukai Tibor, a Baranya Megyei Mérnöki Kamara elnöke a báli ünneplést megelőzően rövid tájékoztatót tartott a Magyar Mérnöki Kamara aktuális eseményeiről.

Kitért az MMK, az Építész Kamara és az ÉVOSZ által kidolgozott Beruházási Kódexre, melynek tartalma nagyrészt bekerült a beruházási folyamatokat szabályozó törvénybe is. Felidézte a 2018 szeptemberében az MTA dísztermében megtartott Építőmérnök 200 című konferenciát, melyen az Európai Építőmérnök Szövetség megalakulásának 200 évfordulóját ünnepelték.

Ezen évfordulóról a BMMK a pécsi Széchenyi téren 2019 április első hetében kb. száz nagyméretű, az építőmérnöki alkotásokat bemutató plakát kiállításával emlékezik meg. A rendkívül látványos plakátkiállítás bemutatja majd az építőmérnök társadalom országos, és a baranyai mérnökök Baranya megyei főbb alkotásait, valamint a PTE Műszaki és Informatikai Kar mérnökképzésének eredményeit.

Kitért még az MMK előtt álló szakmapolitikai és szabályozási feladatokra és további célként a szolgáltató kamara létrehozását és a hatékonyabb működés biztosítását jelölte meg.

A díjazott, elismert mérnökök

Az „Év Mérnöke 2018” elismerést négyen kapták meg a BMMK tagjai közül: dr. Balázs Ferenc okl. építőmérnök, dr. Bakainé Papp Katalin okl. bánya és geotechnikai mérnök, Csúcs Zoltán építőmérnök, valamint Skrobák László gépészmérnök. A BMMK „Örökös Tag” címet Tar Mihály okl. bányamérnök vehette át. A 2018. Év Aranygyűrűs mérnöke dr. Szabó Éva Ibolya okl. építészmérnök lett.

A Magyar Mérnöki Kamara Geodéziai és Geoinformatikai Tagozatának Hazay István-díját pedig Feilné Győry Zsuzsanna földmérő mérnök kapta meg.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában