szponzorált tartalom

2019.11.30. 12:00

Vállalkozások indulnak

A Baranya Megyei Kormányhivatal által meghirdetett – országosan egyedülálló – „Önindító 2018” nevű program 2019. november 30-án zárul.

Ez alkalomból kiadványbemutatóval egybekötött sajtótájékoztatón ismertették az eredményeket, illetve a folytatással kapcsolatos terveket. Az eseményen bemutatkoztak a program résztvevői is, akik megosztották a képzéssel, a támogatással, illetve az ennek köszönhetően elindult vállalkozásukkal kapcsolatos tapasztalataikat.

A 2013-ban elindult „Önindító” munkaerőpiaci program célja a Pécsett és Baranya megyében meglévő kihasználatlan kreatív munkaerő elsődleges munkaerőpiacra segítése volt az újonnan alakuló vállalkozások támogatásán keresztül. A csütörtöki rendezvényen dr. Horváth Zoltán kormánymegbízott kiemelte: az első „Önindító” program sikerei után nem volt kérdéses, hogy ezt a kezdeményezést a program forrását biztosító Baranya Megyei Kormányhivatal folytatni, támogatni fogja. Mint elmondta, az azóta eltelt időszakban a program többször is megújult, az évek során szerzett tapasztalatokat felhasználva, a munkaerőpiac változásaihoz alkalmazkodva többször frissítették az eredeti koncepciót.

Dr. Tigelmann Éva főosztályvezető arról adott tájékoztatást, hogy a most záruló program mind a 12 résztvevője sikeresen teljesítette a Pécsi Tudományegyetem oktatóinak közreműködésével megvalósított vállalkozói képzést. A felkészítést követően nyolc fő részesült a Nemzeti Foglalkoztatási Alapból 2 millió forintos vissza nem térítendő támogatásban, amelyet az induló vállalkozáshoz kapcsolódó beruházásra fordíthattak, és további két fő kezdte meg a vállalkozói tevékenységét a kormányhivatal által biztosított hat havi bértámogatás igénybe vételével – közölte.

Az „Önindító 2018” program résztvevői közül Fellegvári András cipőkészítő saját példáján keresztül mutatta be, mit jelent a kormányhivatal által meghirdetett pályázati lehetőség. Mint mondta, ez a program teremtette meg számára a lehetőséget, hogy megszerezze a saját vállalkozás indításához szükséges ismereteket, beszerezze a minőségi munkához szükséges eszközöket, hiányzó szerszámokat és megnyithassa belvárosi műhelyét.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában