szponzorált tartalom

2019.06.13. 18:55

Vegyen bikát a netről!

A digitalizáció nem csupán az állattenyésztők röghöz kötöttségén enyhít, hanem új piaci lehetőségeket nyit meg – véli Mozsgai József, a Mozsi Major alapító-tulajdonosa. Szerinte egy jó okostelefonnal, mobilinternettel és jó lefedettséggel már érdemes nekivágni az útnak.

Fővárosi informatikai cégeknél dolgozott nagyvállalati értékesítőként, nyolc éve viszont gyönyörű természeti környezetben és szabadtartásban nevel Limousin törzskönyvezett tenyészmarhákat a Mozsi Major alapító-tulajdonosa. Mozsgai József pesti barátaival tartotta Facebookon a kapcsolatot az induláskor, ma viszont egy közel 8 ezres követői táborral rendelkező, hetente 100 ezer interakciót bonyolító közösségimédia-oldalt tölt rendszeresen tartalommal.

Ebbe nem kevés energiát és időt öl a gazdaság működtetése mellett, ám ezt egyáltalán nem érzi hiábavalónak: mivel az állattenyésztés nem csupán időigényes, hanem erős a helyhez kötöttség, a közösségi média tökéletes terepet kínál az amúgy nehézkes és lokális tapasztalatcsere kiszélesítéséhez. Mozsi szerint ezek az eszközök a piaci lehetőségeket is megsokszorozzák: „ki lehet lépni a helyi keretek közül, a mi bikáink jó része például a honlapunkon kel el, tehát gyakorlatilag a netről veszik meg őket” – meséli a gazda-valóságshowman, aki szerint egy jó okostelefonnal, korlátlan mobilnettel és jó lefedettséggel manapság bárki felfedezheti és üzleti céljainak megfelelően használhatja a digitális világot.

Ha te sem szeretnél kimaradni a digitalizációból, jelentkezz itt a Hello Biznisz ingyenes pécsi meetupjára! Gyere el június 19-én az Árkád üzletközpontba, ahol Mozsi olyan beszélgetőpartnerek társaságában osztja meg veled tapasztalatait, hasznos tippjeit, mint Máté Kriszta televíziós műsorvezető, vagy Kuczkó Anikó, az INPUT program pécsi területi koordinátora.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában