Hírek

2005.10.12. 00:00

Orrom alá füstöl cigiző szomszédom

PASSZÍV DOHÁNYZÁS Olvasónk panaszolja: nem tudja használni erkélyét, mert erős dohányos szomszédja állandóan a magáén, vagyis az olvasónk mellettin cigarettázik. Az urat zavarja a füst.

BAMA

Nincs mit tenni – sajnálkoztak a Magyar György és Társai Ügyvédi Irodában. Létezik ugyan a nemdohányosok védelméről szóló törvény, ez azonban csak a közös helyiségekre (munkahelyekre, intézményekre) vonatkozik. Itt valóban ki kell jelölni egy helyet a dohányosoknak, ahol füstellenes társaikat nem zavarják. Örök probléma egyébként, hogy a cigarettázók passzív dohányzásra „kényszerítik” nem dohányzó társaikat.
Régebben a repülőgépeken az egyik oldal dohányzó volt, a másik nem – de ez nem oldotta meg a gondot. Hiszen a nemdohányosok ugyanúgy belélegezték a füstöt. A tervezett törvény, miszerint minden vendéglátóhelyről kitiltják a cigarettázást, szintén nagy felzúdulást váltott ki. Az étterem-tulajdonosok félnek, hogy visszaesik majd a forgalmuk. A fenti eset azonban másról szól. A szomszéd nem nyilvános vagy közös helyiségben, hanem saját tulajdonú erkélyén dohányzik. Törvény szerint ezért nem lehet őt elmarasztalni – mondja az ügyvéd. A probléma nem jogi, hanem kulturális jellegű. A kedves olvasó próbálja megbeszélni a dolgot a másik féllel. Megkérheti például, hogy ne őfelé fújja a füstöt.

KÉRJÜK, írja vagy telefonálja meg, miről szeretne olvasni!

REGGEL, 1122 Budapest, Városmajor u. 12–14.

Tel.: (36-1) 488-5541 e-mail: [email protected]

REGGEL, 1122 Budapest, Városmajor u. 12–14.

Tel.: (36-1) 488-5541 e-mail: [email protected] -->

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!