A HELYZET

2018.04.04. 06:30

Vona Gábor zoknija

Szakács Árpád

Vona Gábor eddig nemcsak Allahnak tett hitet. Pártja az elmúlt hetekben szövetséget kötött az összes olyan uniós vezetővel, akik Európa iszlamizációját készítik elő. Macron francia elnöktől Juncker uniós bizottsági elnökig mindenkinek megüzenték, velük lehet tárgyalni, nem úgy, mint a „szélsőséges Orbán-kormánnyal”.

„Segíteni kell a menekülteket, harcolni kell a populizmus ellen és együtt kell működni az EU-val” – üzente legújabb interjújában Gyöngyösi Márton, a párt külpolitikusa. A nemrég még a zsidók összeírását szorgalmazó Gyöngyösi most a nacionalista Orbánnal riogatott a European Security Journalban. Sőt, szerinte botrány, hogy Orbán „jobban húz Putyin irányába, mint az atlantistákhoz”. Tudomásul kellene venni, fejtegeti, hogy „25 éve a nyugati kultúrához, az EU-hoz és a NATO-hoz tartozunk”.

„Oroszország ügyében a többi párt aszerint váltogatta a véleményét, mint egy zoknit” – nyilatkozta az iarex.ru orosz hírportálnak Vona Gábor három éve, amikor előadást tartott Moszkvában. Mint mondta: „Nekünk Oroszország stratégiai partner. Az én pártomat leszámítva mind a Fidesz, mind a szocialisták Oroszország-politikája következetlen és ezáltal káros.” Hangsúlyozta: „az összes magyar párt mind uniós és amerikai befolyás alatt van”.

Az elmúlt hónapokban

a Jobbik többször is öltözéket váltott.

Politikusai újabban óránkét zoknit cserélnek, olyan eszeveszett iramban lábalnak a hatalomért. A „magyar szívvel, józan ésszel, tiszta kézzel” szlogent pedig odadobták a szennyes mellé.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!