Klieber Laura

2019.12.04. 11:47

A szívem csücske lett a fények városa

Egy régóta dédelgetett álmom vált valóra, amikor 2017 nyarán Párizsban jártam. Ha azt mondom Párizs, mindenkinek beugrik: a fények városa.

PTE Deák

Ez teljes mértékben igaz. Este a kivilágított Eiffel-toronyból fantasztikus volt a kilátás a gyönyörű városra. Négy napot töltöttem a városban, és nagyon sok helyen megfordultam. Az idő nagyon szép volt, így nem kellett aggódnom azon, hogy a kintre tervezett programom elmarad.

Jártam Versailles-ban, megnéztem a híres Mona Lisat, láttam a várost a Diadalív tetejéről, végigsétáltam a Champs-Élysées-en, és elmentem a Louvre-ba, ahol a Da Vinci-kódot forgatták. Mindegyik hely nagyon szép volt, és nagyon boldog voltam, hogy ott jártam. Természetesen, ha már Franciaországban voltam, Disneylandet sem hagyhattam ki. Mivel nyár volt, így rengetegen voltak. Nagyon sokat kellett várakoznom minden helyen, de megérte, mert ismét újabb élményekkel lettem gazdagabb. Ráadásul metróval mentem ki, és ez is nagyon izgalmas volt, mert még sosem metróztam, főleg nem egy idegen országban.

Mikor visszaérkeztem a városba, volt még egy kis időm a következő programig, így felültem a Tuileriák kertjében található óriáskerékre. Ismét felülről láttam a várost, meseszép volt. A jövőbeli nyaralási terveimben szintén szerepel Párizs. Az érettségi után szeretnék újra kimenni.

Címkék#Séta-Deák

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!