Fodor Bence

2019.12.04. 12:00

Az összetartozásról szól a dalverseny

Gondolom, vannak páran akik már tudják, hogy a 2020-as Eurovíziós Dalfesztiválon Magyarország nem indul, de most nem erről fogok írni. Kezdjük az elején. Mi az az Eurovízió? Egy hatalmas dalfesztivál.

Leőwey Gimnázium

Nagyon régóta működik, már az 1950-es évektől kezdve. A verseny nagyon népszerű lett, hiszen több olyan ország is csatlakozott már hozzá akik nem a kontinens országai, emellett pedig a nézettsége meghaladja olykor a több száz milliót is, ugyanis nemcsak a kontinensen, de például Észak-Amerikában, Ausztráliában is sugározzák. A verseny győztesei közül már igen sokan szereztek világhírnevet. Ilyen például Celine Dion, aki Svájcnak nyerte meg a versenyt, vagy Loreen és az ABBA akik Svédországnak nyerték meg a címet.

Maga a verseny az összetartozásról szól. Nincsenek előítéletek, megismerhetjük egymás kultúráját, szokásait. Nem mellesleg ha saját országunknak nem is tudunk, de mindig van egy ország akinek szurkolhatunk. Látványban úgy gondolom világszínvonalú a hatalmas színpadjaival és a szervezéssel. Persze minden évben vannak országok, akik nem a legjobb zenékkel lépnek színpadra, viszont töménytelen mennyiségű, jó minőségű dalokat hoznak nekünk.

A szavazási rendszer igen vitatott. Az országok zsűrijeinek pontjai átlagosan különböznek a nézők szavazatitól. De egy biztos. A győztes egy minőségi dal lesz, ami vagy egy megható, érzelmekkel és fájdalmakkal teli dal, vagy rádióbarát, bulis, jókedvű szám. Én személy szerint nagyon szeretem, jó időtöltés. Ajánlom mindenkinek, hogy szánjon rá egy kis időt, nem fogja megbánni.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!