Klieber Laura

2019.12.23. 10:15

Legfontosabb a szeretet

Az adventi időszak, a karácsonyra való felkészülés legfőképpen a szeretetről szól. Azonban azt mindannyiunknak fontos lenne tudni, hogy nem csak ennek az időszaknak kellene szólnia a szeretetről, az egymás iránti tiszteletről, hanem egész évben így kellene viselkednünk.

PTE Deák

Véleményem szerint karácsonykor nem annak kellene a legfontosabb dolognak lennie, hogy ki mennyi ajándékot kapott, mennyire felkapott helyen töltötte az ünnepet, milyen lakomát csaptak, hanem annak, hogy ki mennyi törődést kapott ebben a pár napban.

Szerintem az ünnep akkor is lehet szép, hogyha nincs a legdrágább étel az ünnepi asztalon, ha nem a legújabb, legdrágább játék van a fa alatt. Hiszen ettől függetlenül egy szerényebb karácsony is eltelhet szépen, ha együtt van a család, ha összetartunk, ha tiszteljük a másikat. Biztos vagyok abban, hogy egy-egy személyesebb, akár kézzel készített ajándéknak, kis apróságnak, a családtagjaink sokkal jobban örülnek annál, mintha egy drága, de személytelen ajándékot kapnának.

Egy közös családi sütés-főzés az ünnepek előtt és alatt nagyon kellemes hangulatot adhat az egésznek. Remélem, hogy mindannyiunk karácsonya boldogságban fog eltelni, akinek pedig sajnos erre nincsen lehetősége, próbáljunk neki segíteni.

Kellemes karácsonyt, és sikerekben gazdag, boldog új évet kívánok a Dunántúli Napló minden kedves olvasójának!

Címkék#Séta-Deák

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!