Fodor Bence

2019.11.13. 13:02

Legyünk mi magunk a példaképek

Manapság sokat láthatunk a magazinokban vagy a közösségi médiában különböző cikkeket a példaképekről. De kik is valójában az igazi példaképek? Erre a kérdésre talán nem is egyszerű a válasz. Korosztály, különböző felfogás, életszituáció és még sorolhatnám, hogy mi miatt keresünk magunknak példaképeket. Sokszor egy nehéz helyzet átvészelésére: „ha ő meg tudta csinálni, akkor én is”.

Leőwey Gimnázium

Valakik a nagyszüleiket választják, mert rengeteg mindenen keresztül mentek, rengeteg mindent átéltek és egyszerűen csak szükségünk van a közösségi médiából kiszakadva egy valós, igazi történetet hallgatni a nagyitól – akár az egy gyönyörű történet, akár könnyeket csal a szemünkbe. De mi van azokkal akik nem keresnek maguknak példaképet? Mi van azokkal akik maguk szeretnének példát mutatni? Számomra ők lelkileg erősek és az érzelmi intelligenciájuk igen magas. Szeretnék, ha az emberek tanulnának az ő hibájukból. Szeretnék, ha példát tudnának mutatni, egy jobb világot tudnának teremteni.

Mindenkinek van példaképe. Akár egy híresség, aki megmutatta, hogy a semmiből – akár a nyomorból is – fel lehet törni. Egy nagyszülő, aki megmutatta, hogy túl lehet vészelni mindent, feltétel nélkül lehet szeretni gyermekeinket. Egy tanárunk, aki önmaga erejét nem kímélve készít fel minket a nagybetűs életre. Szüleink, amiért felneveltek minket. Vagy akár legyünk mi példaképek, hogy ha tudunk akkor segítsünk másoknak!

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!