Dávid Zsófia

2019.11.13. 13:04

Merjük megmutatni, kik vagyunk!

A mai világban a fiatalok gyakran választanak maguknak példaképet. Hogy kiket és miért? Erre elég sokféle magyarázat létezik. Sokan egy híres személyt – sportolót, színészt, énekest – választanak, de vannak, akik a családi vagy a baráti körükből néznek fel valakire. Szerintem az emberek többsége azért választ magának példaképet, hogy hasonlítson arra a személyre.

Janus Gimnázium

Ha külsőleg szeretnénk hasonlítani az általunk választott emberre, akkor minden lehetséges módon megpróbálunk úgy kinézni, ahogy ő. Vannak olyan elvetemült emberek, akik akár át is műttetik magukat csak azért, hogy úgy nézzenek ki, mint példaképeik. Ezt elég beteges dolognak tartom. Csak azért költeni milliókat egy-egy beavatkozásra, hogy olyanok legyünk, mint egy másik ember, akit lehet, hogy csak filmekben vagy fotókon láttunk és a való életben talán egyáltalán nem is úgy néznek ki.

Ha viszont a belső tulajdonságokban szeretnénk hasonlítani valakire, akkor arra kell leginkább figyelnünk, hogy mindig maradjunk önmagunk. Nem kell mindenben rá hasonlítani, hiszen a saját jegyeinktől leszünk személyiségek. Az is gyakran előfordul, hogy az emberek nem merik felvállalni saját magukat, ezért állítanak maguk elé egy példaképet. Véleményem szerint ez az, ami nagyon hiányzik az emberek életéből. Hogy felvállalják önmagukat. Sokan félnek, hogy a hibáik miatt nem fogják szeretni őket vagy kigúnyolják, lenézik őket. Viszont nem vagyunk egyformák. És ettől lesz sokszínű az emberiség. Merjük megmutatni, kik vagyunk valójában. Nem baj, ha van példaképed, de soha ne legyél teljesen olyan, mint ő. Hiszen a világnak szüksége van mindannyiunk egyéniségére.

 

Címkék#Séta-Janus

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!