Nagy Kíra

2020.01.13. 12:58

Nyelvvizsgát szeretnék

Adott esetben én kommunikáltam angolul.

PTE Deák

Hallgatók feladatlapot töltenek ki mûszaki angol nyelvi próbanyelvvizsgán a Budapesti Mûszaki és Gazdaságtudományi Egyetem (BME) Nyelvvizsgaközpontjában. A Nemzeti Erõforrás Minisztérium Oktatásért Felelõs Államtitkárságán készül a nyelvoktatási stratégia, amely egyebek mellett a nyelvvizsgák rendjét is szabályozza

Forrás: MTI

Fotó: Marjai János

A mai világban nagyon fontos a nyelvtudás. Számtalan munkahely, élethelyzet követeli meg tőlünk, hogy minimum egy nyelvet ismerjünk és beszéljünk. Magyarországon a gimnáziumokban 2 idegen nyelvet kell tanulni, és a választható nyelvek listája elég széleskörű.

A nyelvi „pályafutásomat” az általános iskola 4. osztályában kezdtem meg. Számomra az angol nyelv a legjobban érthető és legkönnyebben tanulható. Szerencsére minden támogatást megkaptam ahhoz, hogy fejlesszem nyelvtudásom. Nagy segítség volt számomra az angolul való olvasás, zenehallgatás, valamint egy sorozat vagy esetleg egy film megnézése. A családban rajtam és a testvéremen kívül senki nem beszél angolul, ezért ha olyan helyzet adódott én kommunikáltam másokkal angolul. Eddigi visszajelzések és az iskolában elért jegyek alapján jó angol tudással rendelkezem. Nyelvvizsgát szeretnék belőle tenni, viszont mivel eltörölték a kötelező nyelvvizsgát az egyetemi bejutáshoz, ezért erre van még pár évem.

Mivel gimnáziumba járok, ezért a második tanult nyelvem a német. Ez számomra kicsit komplikáltabb, de próbálom kihozni magamból a maximumot. Szerintem ennek a két nyelvnek a használata a leggyakoribb világszerte, én ezért választottam ezeket. Bárhol vagyunk és bármilyen szituációba keveredünk, ennek a két nyelvnek az alapszintű ismerésével és beszédével könnyen meg tudjuk értetni magunkat.

Címkék#Séta-Deák

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!