Bíró Borka

2019.12.04. 11:56

Oda kell figyelnünk az életmódra

Számomra nagyon fontos, hogy kiegyensúlyozottan vezessem az életem, és próbálok mindig arra törekedni, hogy megfontoltan cselekedjek.

Leőwey Gimnázium

Úgy hiszem, hogy az embereknek nagyobb hangsúlyt kellene fektetniük az életmódjukra, hiszen ez nagyban kihat az életminőségükre. Csak egy kis odafigyelés kell hozzá és máris jobban telnek a mindennapjaink. Én odafigyelek arra, hogy mennyi és milyen minőségű ételt fogyasztok. Jó megoldás otthon elkészíteni az ételeinket, hiszen ezek összetevőit magunk válogatjuk ki. A tudatos étkezés mellett elengedhetetlen a hidratáció, aminek a legjobb formája a vízivás. Az emberek hajlamosak megfeledkezni a folyadékpótlásról, ezért már léteznek olyan applikációk, melyek figyelmeztetnek minket.

Az életminőség szempontjából nemcsak az a fontos, hogy mit viszünk be a szervezetünkbe, hanem az is, hogy ezeket hogyan dolgozzuk le. Fontos a mozgás, hiszen ez segíti a testünket, hogy egészséges maradjon. Mivel a testünket is karban kell tartani, ugyanez igaz a lelkünkre is. Ennek legjobb módja hosszas beszélgetések folytatása, valamint, ha például ­stresszproblémáink vannak, akkor azok átgondolása, s az okok redukálása. Ez csak néhány ötlet, hogy miként szervezzük jobbá az életünket, mindenkinek tudom ajánlani!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!