Fodor Bence

2020.01.13. 13:02

Terjed a nyelvtudás

Nekem bonyolult a német, másnak könnyű.

Leőwey gimnázium

Forrás: Shutterstock

Az idegen nyelvek tanulása. Ma igen sokan munkálkodnak azon, hogy kielégítő nyelvtudásuk legyen. De vajon miért? Erre nagyon egyszerű a válasz. Valaki külföldi munkák miatt, sokan idehaza az elhelyezkedés érdekében, rengetegen pedig azért, mert sokat utaznak. S persze olyanok is vannak, akik csak alapból szeretnek idegen nyelveket tanulni. Szerintem a nyelvek tanulása nagyon fontos. Nemcsak azért, hogy legyen egy jól fizető munkahelyünk (persze ez sem elhanyagolható), hanem azért, hogy közelebb kerüljünk egymáshoz, megismerjük egymás kultúráját.

Sokszor irigylem az embereket, amiért könnyen tanulnak nyelveket. Nem mindenkinek megy egyszerűen. Nekem bonyolult és nehéz nyelv a német, másnak viszont könnyű. Szerencsére nekem nagyon jó nyelvtanáraim vannak, akik segítenek a nyelvtanulásban. Nagyon fontos az, hogy kinek milyen az idegen­nyelv-tanára, hogyan szerettetik meg velünk más népek nyelveit.

Manapság a fiatalok többsége beszél valamely idegen nyelven. Leginkább angolul és németül, de sok-sok fiatalt ismerek, akik franciául, olaszul vagy akár oroszul is kiválóan beszélnek. Így terjed a nyelvtanulás pici hazánkban. Engem például nagyon vonz az, hogy külföldön éljek. Nincs ennek egyéb oka, csupán csak szeretném más országok kultúráját, életmódját megismerni, leginkább a mediterrán és balti országokét.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!