Halmos Adél

2019.11.20. 12:03

Vágytam a zenélés élményére

A zene. Bele se gondolunk, de legalább annyi tartalom rejlik ezen négy betű mögött, mint égen a csillag, az pedig, mint tudjuk, az emberi elme számára felfoghatatlan, végtelen.

Janus Gimnázium

A zene maga felfoghatatlan. Megmagyarázható fizikailag, a hatása ránk, a testünkre, az agyunkra, a lelkünkre, mégis megmagyarázhatatlan. És a legcsodálatosabb az egészben, hogy a madárcsicsergéstől Beethoven kilencedik szimfóniájáig minden lehet zene. A zene összehozza az embereket. Teremt egy hangulatot, egy atmoszférát, ráadásul rögtön, akár tudat alatt szimpatikusabb lesz egy olyan valaki, akiről tudjuk, ugyanazt a zenét szereti. Vágytam a zenélés élményére, az igazi lépést azonban csak néhány hónapja tettem meg, amikor megvásároltam az első ukulelémet.

Végtelen lehetőséget, valami új, izgalmas dolog kezdetét láttam benne, ez pedig alapjában boldoggá tett. Hála a magántanárom odaadó munkájának – meg a Youtube tutorialoknak – már egészen jól el tudtam sajátítani a hangszert, bár bőven van még mit tanulnom, főleg, hogy egyik barátnőmmel egy banda alapításán is dolgozunk. Ezt teszi velem a zene, inspirál, felvidít, megnyugtat, ha arra van szükségem, máskor pedig felkavar, elgondolkodtat, szomorúvá tesz. Egy másik világba repít, ami semmihez sem fogható.

Címkék#Séta-Janus

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!