Nagy Kíra

2020.01.26. 18:34

Alapvető elvárás a köszönés

PTE Deák

Forrás: Shutterstock

Fotó: Halfpoint

Az én történetem az Ormánság szívében 2001-ben kezdődött, ugyanis születésem óta Vajszlón élek. Óvodába és általános iskolába is ide jártam, amiket nagyon szerettem, ezek a környék legjobb intézményei. Ez a falu sokaknak a dinnyéről válik ismerőssé, viszont nekem valami egészen más miatt. Itt él a családom, a nagyszüleim, a barátaim, sőt, még a párom is. Sokszor tudok velük találkozni, nem kell órákig buszozzak ahhoz, hogy egy kis időt eltöltsünk együtt. Számomra biztonságot nyújt az, hogy a legtöbb ember ismeri egymást, alapvető dolog a köszönés, így úgy érzem kevésbé eshet bántódásom, mint egy városban.

Nem egy párlelkes faluról beszélek, így megvan minden, ami a megélhetéshez kell – gondolok itt a különböző munkalehetőségekre, boltokra, éttermekre, presszókra. Rendszeresen vannak a faluban programok, nemrégiben egy karácsonyi vásárt rendeztek, de minden nyáron szokott lenni búcsú, falunap, sőt, május elsején is ünnepel a falu. Habár az idő múlásával Vajszló is kezd modernizálódni, hiányunk nincsen zöld területekben, ugyanis nagy erdő vesz körül minket.

Mivel már negyedik éve járok városba tanulni, ezért bőven volt időm rájönni, hogy a falunak sok pozitív oldala van. Talán, ami rosszabb, mint a városokban, az a tömegközlekedés. S nem csak arra volt időm, hogy ezeket a dolgokat észrevegyem, hanem arra is, hogy rájöjjek: nem szeretnék városban élni. Nem tudnám az életem elképzelni egy olyan panelházban, ahol alig ismerek valakit, nem látok napi szinten állatokat, nem tudok beszélgetni a szomszédokkal. Egy szó mint száz, szeretem Vajszlót, szeretek itt élni.

Címkék#Séta-Deák

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!