Bíró Borka

2019.12.23. 10:17

Tökéletes ráhangolódás

A karácsony számomra mindig is a meghittséget, a szeretetet szimbolizálta. Az év ezen szakában az egész világ megtelik apró örömökkel, varázslatokkal, s mindenkinek a szívébe költözik a ünnep érzete. Kiskoromtól kezdve szeretek e csodálatos időszakban elmerülni. Számomra nagyon kedves ez a néhány hét az ünnep előtt.

Leőwey Gimnázium

Little girl in red knitted Nordic reindeer sweater hanging ornaments on Christmas tree with light, bauble and candy canes. Child decorating Xmas tree in beautiful family living room with fireplace.

Fotó: Getty Images/iStockphoto

A karácsony nálunk fantasztikusan telik, hiszen ilyenkor összegyűlik a család, vidám beszélgetések folynak le, asztalra kerülnek a finomabbnál finomabb ételek és mindenki boldogan, átszellemülve tölti az ünnep napjait. Csodálatos, amikor a szüleimmel együtt megyünk el, s választjuk ki a számunkra tökéletes fát. Mindannyiunk lelkét megmelengeti egy fenséges, terebélyes fenyő, mely a szoba falai közt pihen meg. Az utóbbi években a gyökeres fáké a főszerep a lakásunkban, hiszen a karácsonyi időszak után ezek továbbélhetnek, s ugyanazt a hangulatot nyújtják, mint kivágott társaik.

A fa alatt minden évben ajándékok rengetege várja a lelkes kicsomagolást. Nagyon élvezem, ha kézzel készíthetek valamit a szeretteimnek, s ők is örülnek, ha ilyen meglepetést kapnak. A karácsonyi vásárok is színhelyei a csomagválasztásaimnak. A varázslatos fényű bódék közt elmerülve bolyongani nálam külön program az adventi hetekben. Számomra ezen időtöltések jelentik a tökéletes ráhangolódást. Jó megállni a nagy karácsonyi fergetegben, s hálásnak lenni azért, ami van, s örömmel tekinteni azokra, akik mellettünk vannak.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!