SÉTA

2008.10.16. 20:40

Tehetségkutatás, egészen apró döccenőkkel

Nemrég indult a tv2-n egy tehetségkutató műsor, mely immár negyedszer próbálja meg az embereket, kisebb-nagyobb sikerrel, a tévé elé szögezni. Gondolom, már mindenki sejti: a Megasztárról van szó.

Rigó Ibolya, Leőwey Gimnázium, Pécs

Az idén Mester Tamás, Eszenyi Enikő, Fenyő Miklós és Friderikusz Sándor próbálják a zsűri tagjaiként megtalálni „2008 hangját”. Sokan, akik követték az előző szériákat, már nem kísérik figyelemmel a negyediket, mert úgy gondolják, hogy a jelentkezőkből már csak hullócsillagok lehetnek, nem tudják felülmúlni az eddigieket. Ha belegondolunk, lehet, hogy van ebben némi igazság. Csak nézzük meg azokat a filmeket, amiből több is készült, és észreveszszük, hogy mindig az első a legjobb. Ami utána jön, az nemhogy túlszárnyalni, de gyakran még utolérni sem tudja az elsőt.

Szerintem az sem helyes, hogy a jelentkezési korhatárt letolták tizenkét évre. Így gyerekek is bekerülhetnek a műsorba, akiknek lehet, hogy érett a hangjuk, de ők maguk még nem azok, így nem tudnak majd megbirkózni a hirtelen jött reflektorfénnyel, az állandó stresszel és a nyomással, ami rájuk nehezedik. Kezdetben lehet, hogy jól viselik ezeket, de kis idő elteltével kimerülnek, és már csak kínszenvedés lesz számukra ez az egész show. Itt van a kis Lüszi példája, aki mindössze 12 évesen áll ki hétről hétre, állandó próbák és gyakorlások után a Megasztár színpadára, gyakran mindössze 3-4 óra alvással a háta mögött. Ez hosszabb távon nem egészséges egy fejlődő gyermek számára.

A zsűritagok között is van egy kakukktojás. Friderikusz Sándor csak az elmúlt héten kapcsolódott be a műsorba, de mivel véleményének erőteljesen hangot ad, máris egy ország figyel rá. Egy 27 éves lányt például olyan keményen kritizált, hogy még a műsorvezető is felemelte a szavát.

Mindenesetre a Megasztár jövő héten is folytatódik, ahol figyelemmel kísérhetjük a Mester Tamás és Friderikusz Sándor közti, egyre mélyülőbb ellentétet.

 

Címkék#Pécs
Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!