SÉTA

2010.05.30. 00:06

Csupán pénzzel nem tudunk boldogságot vásárolni

Szerintem sokan túl sokra értékelik a pénzt. Azt hiszik, az életben ennél fontosabb, értékesebb nincs is.

B. B., Kodály Gimnázium, Pécs

Úgy gondolják, ha már elegendő összeggel rendelkeznek, bármit megtehetnek – hiszen bármit meg is vehetnek maguknak. Pedig mit ér a pénz valójában? Csak egy papírdarab, amit simán eltéphetünk. Vagy éppen egy érme, amit könnyedén eldobhatunk. Ám nagyon sok minden van, amit nem lehet megvásárolni, ami nem kapható egyetlenegy boltban sem. Ilyen a szeretet, az egészség, a barátok. Akiknek sok pénzük van, már valószínűleg észre sem veszik az élet valódi értékeit, egyre csak halmozzák a számukra életet jelentő pénzt, mániákussá, elvakulttá, és ezzel párhuzamosan agresszívvé is válnak.

Lehet azonban, hogy azt, aki nem olyan gazdag, egyáltalán nem érdekli, hogy nem veti fel a pénz, mert az élettel magával foglalkozik, és roppant jól érzi magát a bőrében – mert megértette, hogy a létszükségleteihez elengedhetetlen valamennyi pénz birtoklása, de messze nem ez a legfontosabb érték az életben. Hiszen mit is ér, ha valakinek akár több százezres tévéje van, ha észből viszont nem kapott annyit, s így nem értékeli  egyáltalán az apró örömöket. De egyszer majd ők is megtapasztalják, hogy milyen az, ha már senki nem áll mellettük, mert az esztelen pénzhajhászatban mindenkit elmartak maguk mellől, mindenkivel összevesztek, és ha bajban lesznek, senki nem fogja nekik a kezét nyújtani.

Címkék#Pécs

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!