SÉTA

2010.08.23. 01:59

A gólyatáborban együtt készülünk az egyetemi életre

A leendő elsőéves hallgatók várva várt napjaihoz közeledünk: augusztus a gólyatáborok hónapja. Valaki a terror hetének tartja, míg mások szenzációs bulinak.

Németh Adrienn, Leőwey Gimnázium, Pécs

Mindenki máshogy vélekedik róla. Szerintem néhányan nem látnak a dolog mélyére – csak a töméntelen alkoholfogyasztás és az esti partik jutnak eszükbe ennek hallatán. Sőt: vannak, akik szerint a cél a gólyák szégyenbe hozása és megalázása.

Őszintén megvallva, én is sokat hallottam már ezekről a táborokról, jót is, rosszat is. De engem az ismerkedés motivál igazán. Együtt tölthetek pár napot azokkal a leendő hallgatótársaimmal, akik ugyan még ismeretlenek számomra, de szeptembertől kezdve már nap mint nap velem lesznek. Együtt leszünk jóban, rosszban. A vizsgaidőszakok kegyetlen próbatételeit közösen fogjuk átvészelni, segítve egymást. És természetesen a fergeteges egyetemi bulikat is együtt élvezhetjük, mialatt kipihenhetjük a hét fáradalmait.

Az első tanítási napon már nem fogjuk egyedül érezni magunkat, hiszen akikkel összezárva éltünk pár napig, ők ott lesznek mellettünk. Számomra megkönnyebbülés lenne ismerős arcok közt elkezdeni az egyetemi tanulmányaimat. Éppen elég meglepetés és nehézség vár még ránk. Miért ne kezdhetnénk együttes erővel, közösen ezt az új életet?

Számomra ezt jelenti a gólyatábor.

Címkék#Pécs

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!