Sport

2006.02.14. 14:21

Futball-utánpótlás: már nem toboroznak

Pécs | Újabb utánpótláskorú válogatott labdarúgója van a PMFC-nek, Tamás László az U19-es csapattal jelenleg Horvátországban edzőtáborozik. A piros-feketék a toborzás helyett most már a TÁSI-ban és a Pécsi Góliát SE-nél választják ki a tehetséges gyerekeket.

BAMA

A 19 éves, 192 centis, Herke Imre utánpótlás-szakágvezető szerint tipikus középső védő Tamás László annak köszönheti válogatottságát, hogy a télen felkerült Keszei Ferenc felnőttcsapatához.
Ezzel rögvest sokkal inkább szem elé került: a szövetségi edző, Varga István máris érdeklődött felőle, s a jó véleményeket hallva meghívta egy-két összetartásra. A pécsi játékos teljesítménye megtetszett neki, s máris utazhatott az egyhetes porecsi edzőtáborba, ahol az Európa-bajnoki selejtezőkre készülnek.
Az évtizedekkel ezelőtt még bevált kiválasztási módszer, a toborzás már a múlté, árulta el Herke Imre. Két éve ugyan még tartottak egyet, ám a 90-es években megszokott több mint száz srác helyett (akkor három edző egész napos munkájára volt szükség, hogy felmérjék a jelentkezőket), csak kilencen-tízen lézengtek rajta.
Most már egyrészt a Pécsi Góliát SE-ben, és a TÁSI-ban futballozó fiatalok közül válogatnak, illetve a főleg Baranya, de néha Tolna és Somogy megyében felbukkanó tehetségeket figyelik meg, vagy hívják el Újmecsekaljára egy tesztelésre.

-->

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!