Sport

2006.12.12. 09:31

Megint csak egy kicsi hiányzott Bodornak

Pécs | Hazaérkezett Helsinkiből, a rövidpályás úszó Európa-bajnokságról a két pécsi induló. Bodor elégedett a csúcsdöntéssel, Jakabosék a márciusi vébére koncentrálnak.

F. Z. (Dunántúli Napló)

A landolást követő sajtótájékoztatón Kiss László szövetségi kapitány elmondta: a hat érem és a kilenc új országos csúcs megfelel a várakozásoknak. Az új csúcsok egyikét a pécsi Bodor Richárd úszta, aki a Dunántúli naplónak elmondta: az elsődleges célja az volt, hogy 100 mellen jól teljesítsen. Az elődöntőben (a legutóbbi Eb-hez hasonlóan) kilencedik lett, így a döntőbe nem jutott be. A nyolcadik helyhez 59.68 kellett volna, Bodor ideje pedig 59.78 volt – ám ezzel az idővel is megdöntötte a legrégebbi rövidpályás országos csúcsot, amit Rózsa Norbert tartott, még 1994-ből.

– Nincs miért szégyenkeznem, hiszen a 100 mell mellett a 200-om is jól sikerült. Az időm szinte pontosan ugyanannyi lett, mint 2002-ben. Akkor ez bronzérmet ért, most a 12. lettem – tette hozzá Bodor, aki a fentieken kívül még egy számban indult: 50 mellen a 35. helyen zárt.
Kiss László szövetségi kapitány a sajtótájékoztatón kiemelte: Jakabos Zsuzsannától, Kiss Gergőtől és Flaskay Mihálytól várt jobb szereplést. A pécsi Jakabos három számban állt rajtkőre: 200 pillangón 13., 100 vegyesen 22., 400 vegyesen pedig 9. lett.

– Én már az Európa-bajnokság előtt tudtam, hogy nem ez lesz az a verseny, amelyiken Jakabos Zsuzsanna halomra dönti a csúcsokat. Az okok közül első helyen mindenképpen az szerepel, hogy nagyon sokáig nem tudtunk edzeni a saját uszodánkban. Erre jött még a mérgezéses eset, az pedig már tényleg csak hab a tortán, hogy az ő magasságának nem igazán felel meg a 25 méteres medence. Szóval úgy látom, ez az eredmény is nagyon szép tőle. Jelenleg a legfontosabb a márciusi világbajnokság, erre készülünk, ott akarunk jól szerepelni – mondta el lapunknak Petrov Anatolij, Jakabos edzője.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!