Sport

2006.12.06. 19:33

Rövidpályán úsznak Helsinkiben

Helsinki–Pécs | Két pécsi úszó, Jakabos Zsuzsanna és Bodor Richárd is szerepet kap a csütörtökön kezdődő 10. rövidpályás Európa-bajnokságon.

BAMA

Bár immáron tizedik alkalommal méretik meg magukat a legjobb úszók a 25 méteres medencében, a versenyszám elfogadottsága még mindig problémás. Jellemző, hogy mindkét pécsi versenyző edzője úgy nyilatkozott lapunknak, hogy felkészülésük nem volt problémamentes.
– Ez a verseny optimális esetben külön tréningeket igényelt volna. Pécsett azonban jelenleg nem lehet rendszeresen edzeni a 25 méteres versenyekre – mondta el lapunknak Sántics Béla, a PVSK-TÁSI és egyben Bodor Richard edzője.
A tréner hozzátette, alapvetően hosszú pályás versenyekre készültek és készülnek, hiszen az elsődleges cél a minél jobb szereplés a jövő tavaszi, melbourne-i világbajnokságon.
Bodorban azért mindig benne van a jó szereplés: 2002-ben, a németországi Riesában 200 mellen bronzérmet szerzett, 2004-ben, Bécsben pedig egy ezreddel csúszott le a döntőről. Most ötvenen, százon és kétszázon is rajthoz áll, edzője szerint főleg a száz méteren kellene jól szerepelnie.
Tavaly Triesztben Jakabos Zsuzsanna a harmadik helyen végzett 400 vegyesen. Edzője, Petrov Anatolij természetesen jó szereplést vár versenyzőjétől.

Részletek a csütörtöki Dunántúli Naplóban

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!