Sport

2007.03.21. 07:10

Indul a többfrontos kosarasharc

Pécs | Kettős győzelemmel jutott be a Magyar Kupa négyes döntőjébe a PVSK-Expo Center Pécs. Ám nincs idő az ünneplésre, hiszen ma újabb fontos mérkőzést játszanak Simonék, akik a döntő megrendezését is bevállalnák.

Fülöp Zoltán (Dunántúli Napló)

Kedden elutazott Nyíregyházára Völgyi Péter csapata, hogy a hosszú út ne vegyen ki sokat a játékosokból. Ma este ugyanis nagyon nehéz találkozó vár a pécsiekre. Ebben az évadban bajnoki találkozón még veretlenek a Sitku Ernő vezette nyírségiek, ráadásul győzelmi kényszerben is játszanak, hiszen mindenképpen a rájátszásban akarnak végezni.
– A Nyíregyháza elleni idegenbeli siker hatalmas fegyvertény lenne, mivel ez eddig még senkinek sem sikerült a bajnokságban, pedig már rajtunk kívül az első kilenc helyezett vendégeskedett ott. Nagy eredmény lenne, ha nyerni tudnánk, ám úgy gondolom, most még felesleges számolgatni. Egyszerű a történet: győzelemmel megkönnyíthetjük, vereséggel viszont megnehezítjük a helyzetünket.
Nehéz sorozat vár még ránk, hiszen szombaton a Kecskeméttel játszunk idegenben, aztán jön a Paks és az Albacomp, majd a kupadöntő, április közepén pedig a dombóvári vendégszereplés – mondta el lapunknak Völgyi Péter.

És ha már kupadöntő: bár csak a jövő kedden derül ki, hogy melyik városban csap majd össze április 13-14-én a férfi Magyar Kupa döntőjébe jutott négy csapat, már most elindultak a találgatások. A képlet ugyanis egyszerű: amelyik klub a legtöbbet fizeti, vendégül láthatja a riválisait – és élvezheti a hazai pálya minden előnyét.

– A licit 3,5 millió forintról indul, a győztes által befizetett pénzt pedig elosztják a másik három csapat, illetve a szövetség között. Jelenleg ennyi pénzt nem tudunk előhúzni a mellényzsebből, de már keressük a forrásokat. Egyértelmű ugyanis számunkra: bár nagy lesz a harc, nekünk is küzdenünk kell a rendezésért. Egy ilyen két napos, négy mérkőzéses torna az egész pécsi sportéletre nagy hatással lenne, és remek kikapcsolódást jelentene mindenki számára. Biztosak vagyunk abban, hogy az MK elődöntőire, helyosztóira megtelne a csarnok, vagyis négyezer ember szurkolna a lelátókon – mondta el Máté János szakosztályigazgató.

Még hárman pályáznak a döntőre

A három rivális (a Körmend, a Szolnok és az Albacomp) egy lépéssel előrébb tart, mint a pécsi gárda: mindannyian nyertek már Magyar Kupát.

A vasi csapat a maga hat győzelmével rekordernek számít, a fehérváriak kétszer, a Szolnok egyszer hódította el a címet. Információink szerint mindannyian kacérkodnak a rendezéssel – Körmenden kétezer, Székesfehérváron kétezernégyszáz, Szolnokon pedig háromezer fő befogadására alkalmas csarnok várná a szurkolókat.

A vasi csapat a maga hat győzelmével rekordernek számít, a fehérváriak kétszer, a Szolnok egyszer hódította el a címet. Információink szerint mindannyian kacérkodnak a rendezéssel – Körmenden kétezer, Székesfehérváron kétezernégyszáz, Szolnokon pedig háromezer fő befogadására alkalmas csarnok várná a szurkolókat. -->

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!