Sport

2007.03.25. 17:20

Szomorú vasárnap az ausztrál vébén

Melbourne | Egyetlen magyar versenyző sem jutott döntőbe a vizes világbajnokság úszóversenyeinek első napján, a pécsi Bodor Richárd csak huszonhatodik lett.

F. Z. (Dunántúli Napló)

Az utazó keretből összesen hat magyar mutatkozott be vasárnap, de sok örömünk nem lehetett a premierekben, hiszen sorra elvéreztek úszóink.
A legjobban a két ifjúsági Európa-bajnoknő, Verrasztó Evelyn és Hosszú Katinka állt helyt 200 m vegyesen, miután egyformán bejutottak a szám elődöntőjébe, amely azonban a végállomásnak is bizonyult: előbbi 13., utóbbi a 12. időt érte el.

Verrasztó bátyja, az ugyancsak korosztályos kontinensgyőztes Dávid is kitett magáért, korábbi rekordján három másodpercnyit javítva nagy egyéni csúcsot úszott (3:52.88 p) – más kérdés, hogy ezzel is csak a 25. lett 400 m gyorson.

Elmaradt ugyanakkor a várakozástól Boulsevicz Beatrix, akinek a 200 m a jobbik száma, ám egy Eb-negyediktől szerénynek mondható a csupán a 33. pozíciót érő teljesítmény (1:01.04 p) 100 m pillangón.

A férfi 100 m mell előfutamaiban sem remekeltek a magyar színek képviselői: az Európa-bajnoki bronzérmes, pécsi Bodor Richárd (1:02.28 p) csak a 26. lett, míg a 200-on olimpiai ezüstérmes Gyurta Dánielnek (1:03.33 p) a 40. hellyel kellett beérnie az úszók vb-nyitányán.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!