Sport

2007.05.26. 08:00

A végén örülni akar a PMFC

Pécs | A lefújás után közösen szeretne örülni játékosaival a bentmaradásnak Schneider Gábor, a PMFC-Pécs Plaza labdarúgócsapatának megbízott edzője.

K. Mayer András

Már csak egy hajszál választja el a PMFC-t a kieséstől. A kilenc forduló óta nyeretlen pécsiek az utolsó előtti helyről, tehát a bentmaradásért küzdők közül a legroszszabb pozícióból vágnak neki a bajnokságot záró kilencven percnek. Ha kikapnak Vácott, nem is kell számolgatni, jön a másodosztály, kevesebb pénzből és (még) kevesebb nézővel.

Hét közben azonban vélhetően nem azért menesztette a vezetőedzőt, Keszei Ferencet a klub vezetősége, hogy mindez így történjen. Bár az elöljárók is sárosak abban, hogy idáig engedték fajulni a helyzetet, hagyták, hogy a szakvezető a szakadék szélére kormányozza a csapatot, az utolsó pillanatban hozott döntésük talán elősegítheti a PMFC megmenekülését. A mai mérkőzésen, a Vác otthonában az eddigi másodedző, Schneider Gábor és a csapatkapitány, Szabados József próbálja az élvonalban tartani a mecsekaljai gárdát. Előbbi először irányít egymaga felnőtt csapatot, s rögtön nagyon-nagyon mély vízbe került.

– Szakmailag egy nyelvet beszélünk, jól megértjük egymást – mondta az új felállásról az A-licences edzői képesítéssel rendelkező Schneider Gábor. – Józsi az öltöző embere, s talán nálam is jobban tudja motiválni társait.

A PMFC várható kezdőcsapatában a sorsdöntő mérkőzés előtt nincsenek jelentős változások. „Szegény ember vízzel főz. Eddig sem voltak nagy variációs lehetőségeink, most sincsenek” – jegyezte meg a megbízott edző, aki Herbertre műtétje, Lakira combhúzódása, Pestre három sárga lapja miatt nem számíthat.

A már kieső Vác otthonában szereplő pécsiek vereség esetén mindenképpen búcsúznak az élvonaltól, egy döntetlennel azonban már bentmaradhatnak – ebben az esetben a Győrnek ki kellene kapnia hazai pályán a Diósgyőrtől. Ha a PMFC (32 pont) nyer, és a két rivális közül a Győr (32), vagy a REAC nem győz, szintén örülhetnek a piros-feketék.

Nem lesz könnyű dolguk, ezt ígérik a váciak is honlapjukon: győzni akarnak, s ezzel magukkal rántanák a PMFC-t az NB II-be. A ma 18 órakor kezdődő mérkőzésen egyébként Schneider Gábor azt szeretné, ha játékosai nem foglalkoznának a másik két meccs eredményével, csak a saját feladatukra koncentráljanak. Aztán a végén közösen örüljenek.

K. Mayer András -->

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!