Sport

2008.01.08. 19:16

Bőven a várakozás felett teljesítettek a Párducok

Bár sokan féltették ettől a szezontól a PVSK-Expo Center Pécs férfi kosárlabdacsapatát, az idény felénél már látszik: alaptalan volt az aggodalom. A fiatalok beértek és elbírják a végjáték feszültségét, a szurkolók már dobogóesélyesként emlegetik a gárdát.

Fülöp Zoltán

Amikor tavaly nyáron nyilvánvalóvá vált, hogy a bajnokságban és a kupában is bronzérmet szerzett csapatot elhagyja a válogatott irányító, Simon Balázs, sokan azonnal kongatni kezdték a vészharangot. Annyiban igazuk volt a csapat jövőjéért izgulóknak, hogy sztárigazolással nem állt elő a pécsi klub. Érkezett ugyan Czigler és Kutasi, de nagyon úgy festett: Simont nem lehet pótolni. Aztán az idény kezdete előtti napokban a vezetők leigazolták Nick Williamset, és egy csapásra minden a helyére került. A ponterős amerikai gyorsan beilleszkedett, és a gárda egyik legjobbja lett. A légiós érkezése ugyanakkor azt is jelentette, hogy az addigi irányító, Wittmann Krisztián felszabadultabban kosarazhat, hiszen ha nem megy neki a játék, akkor sem marad vezér nélkül a csapat.

– Azt nem tudom, hogy jobbak vagyunk-e, mint a tavalyi gárda – mondta el kérdésünkre Wittmann. – Az azonban biztos: idén sok olyan meccset nyertünk meg, amit tavaly rendre elbuktunk.

Az eredmények valóban azt mutatják, hogy jó úton halad a PVSK-Expo. Az eddig lejátszott tizenkét mérkőzés alatt a pécsi csapat mindössze két vereséget szenvedett: a Kecskemét és a listavezető Falco bizonyult jobbnak Sztojan Ivkovics tanítványainál. Mindkét vereség azonban az idény első feléhez köthető – a legutóbbi hét találkozóját megnyerte a Pécs.

– A csapat jó része fiatal kosárlabdázó, sokan nem játszottak még feszült hangulatú mérkőzésen. Szóval a jövő a miénk – magyarázta egy évvel ezelőtt a vereségeket Simon Balázs. Igaza lett a válogatott irányítónak (más kérdés, hogy ő már nem részese a sikereknek) – ám a rutinszerzés más szinten is megjelenik. A pécsi csapat a tíz győztes meccsből hat alkalommal a félidőben még vesztésre állt, sőt, háromszor még az utolsó negyed kezdetén is az aktuális ellenfél neve mellett volt több pont. Azaz a fiatalok valóban beértek, és elbírják a végjáték feszültségét is. Ez pedig nagy előrelépés, a szurkolók mindenesetre már egyértelmű dobogóesélyesként emlegetik a gárdát.

– Mi magunk között, hangosan nem tippelgetünk a végeredményt illetően – erősítette meg kérésünkre Wittmann Krisztián. – Szóval egyelőre nem téma, hogy hányadikak leszünk. Az azonban biztos: a tavalyi eredményünknél nem akarjuk alább adni.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!