Sport

2008.02.06. 08:01

A Simon Balázs vezette Albacomp érkezik Pécsre

Nehéz sorozat veszi kezdetét szerda este, hiszen a PVSK-Expo Center Pécs férfi kosárlabdacsapata előbb az Albacomppal, majd jövő szerdán a listavezető Szombathellyel, rá egy hétre pedig az egyre inkább formába lendülő Körmenddel csap össze.

F. Z.

Ugyanez a sorozat az ősszel két győzelemmel és egy vereséggel zárult (csupán a Falcótól kaptak ki Wittmannék) – ami akkor még általános meglepetést keltett. Mára azonban nyilvánvalóvá vált: erős a pécsi gárda, így bárkire veszélyt jelenthet. Így látja ezt Simon Balázs, aki tavaly még a baranyai alakulatot erősítette.

– Természetesen örülök annak, hogy egykori csapatomnak megy a játék, hogy ilyen szépen szerepelnek a bajnokságban a fiúk – mondta el lapunknak a válogatott irányító. – Szép évet töltöttem Pécsett, két bronzot szereztünk, már csak ezért is szívesen emlékszem arra az időszakra.

Az Albacomp kerete az őszi mérkőzés óta jelentősen megváltozott, több idegenlégióst is lecseréltek. Simon szerint ez csak jót tett a gárdának.
– Októberben a mi csapatunk még csak formálódott, azóta azonban szerintem minden a helyére került. Érthető hát, ha azt mondom: van esélyünk a visszavágásra.
A pécsiek a legutóbbi fordulóban ugyan kikapott a Nyíregyházától, ám az Eger elleni kupameccset simán hozták Dénesék – amelyben éppen a sokáig sérüléssel bajlódó bedobó villogott, hiszen tizenkilenc pontot szórt. Amennyiben ezt a formáját sikerül átmentenie a mai bajnokira, a pécsi csapat szurkolóinak talán ezúttal nem kell izgulniuk a mérkőzés legutolsó perceiben.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!