Sport

2008.02.26. 10:15

Végre nyertek a pécsi férfi röpisek

Ebben az idényben harmadszor produkáltak nagyon magas színvonalú játékot a pécsiek, ez két alkalommal győzelmet eredményezett.

(Gyöngyösi Zoltán - PTE PEAC)

Company Nyelviskola Veszprém - PTE-PEAC 1:3
(-22, -20, 21, -27)

PTE-PEAC: Gyöngyösi, Horváth B., Kelemen, Rab, Storcz, Takács. Cs.: Ambrus, Kaszás (liberó), Szabó T. Szabó Tamás (edző)

A múlt heti gyenge játék, és a hazai pályán elszenvedett vereség után nagyon összeszedte magát a PEAC csapata. Ebben az idényben harmadszor produkáltak nagyon magas színvonalú játékot a pécsiek, ez két alkalommal győzelmet eredményezett.

Az első és a második játszmát is a Pécs uralta, a Veszprémet meglepte a tabella utolsó helyén álló PEAC pontos, hajtós, magabiztos játéka. A harmadik játékrészben négy pontos hátránynál Szabó Tamás sorcserét hajtott végre, aminek köszönhetően egállal mehetett a két csapat a végjátékba. Itt azonban elkövetett egy-két elkerülhető hibát a pécsi csapat, valamint rejtélyes módon elhangzott egy sípszó is labdamenet közben, ami miatt a  vendégek megálltak, így ez a pont a Veszprémé lett, amint a játszma is. A negyedik szett rendkívül izgalmasan alakult, több játszma-, illetve mérkőzéslabda volt a két oldalon, míg végül a Pécs megszerezte első idegenbeli győzelmét. Ráadásul az ellen a Veszprém ellen sikerült nyerni, amely a rájátszást egy csoporttal feljebb kezdheti majd, sok éve az első osztályban játszik, átlag magassága bőven meghaladja a pécsiekét, és soraikat erősíti a két méter magas Kecskeméti Péter, aki nemrég még a Dunaferr és a korosztályos válogatott erőssége volt.

A PEAC akkor tud mérkőzést nyerni, ha pontos bejátszások után gyors, kreatív, változatos támadásokat vezet a magas blokkok ellen. Szükséges még, hogy Horváth Balázs mellett többen is pontokat tudjanak ütni, az ő 25-30 pontja mellett legyen több 5-10 pontot szerző játékos. A kevés rontott, ugyanakkor mégis támadó szerva szintén alapvető fontosságú. Ezen a napon mindez összeállt, mindenki jó formában, és rendkívül motiváltan röplabdázott. Rab Attila junior játékos megállta a helyét a mély vízbe bedobva, Horváth Balázs szokásos módon gyártotta a pontokat, a nyitásfogadás Kaszás vezérletével szinte tökéletes volt, Kelemen a szokásosnál sokkal több szerephez jutott, és nagyon alacsony hibaszázalékkal dolgozott, a két center - Storcz és Takács - blokk védekezésbe és támadásban is sok pontot gyűjtött, Gyöngyösi pedig jól, változatosan irányította a kiválóan játszó ütőket, valamint többször ejtéseivel meglepte az ellenfelet.

Nagyon kellett ez a győzelem, és a jó játék a PEAC-nak. Most hat hét szünet következik, mert vége az alapszakasznak, melyet a pécsiek ugyan az utolsó helyen zártak, de ennek nincs különösebb jelentősége, mert a bennmaradás a rájátszásban dől el. Ez négy mérkőzésből áll, április közepétől május elejéig kétszer a Nyíregyházával, kétszer pedig a Fehérvárral meccsel a PEAC, a három csapatból a legjobb biztosan az NB I-ben szerepelhet jövőre is. Addig egy hat hetes mikro-felkészülés következik, eleinte fizikai munkával, majd az alaptechnikák gyakorlása mellett a leendő ellenfelekre specializált taktikai elemek ismétlésével, végül 2-3 erős edzőmérkőzéssel.

Junior mérkőzés:
Company Nyelviskola Veszprém - PTE-PEAC 1:3

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!