Sport

2008.08.22. 16:37

Bencze Zoltán szerint is erős lesz a pécsi csapat

Hétfőn kezdi meg a felkészülést a következő idényre a PVSK-Expo Center Pécs férfi kosárlabda-csapata – soraiban az új centerrel, a 27 éves, 214 centiméter magas Bencze Zoltánnal.

Fülöp Zoltán

Gyakorlatilag egész eddigi pályafutása alatt az Albacompot erősítette. Miért pont most jött el a váltás ideje?
– Székesfehérváron már semmiképpen nem akartam maradni. Úgy éreztem, ha szakmailag fejlődni akarok, akkor el kell onnan jönnöm. Kerestek más gárdák is, de a pécsi elképzelések álltak hozzám a legközelebb.

Nevezetesen?
– Anélkül, hogy nagyon szakmáznánk: Fehérváron a leggyakoribb figura egy sima kettő-kettőzés volt az irányítóval, Simon Balázzsal. Pécsett egy komplex rendszerbe kell beilleszkednem, ahol mindenkinek fontos feladata van, nem pakolnak túl nagy terhet egy-egy játékosra.

Fehérváron pakoltak?
– Persze. Vannak nagyon gazdag klubok Magyarországon, mint például az Albacomp, az Atomerőmű, a Falco. Ezek a csapatok összevásárolhatják a legjobb légiósokat – s ezek után egyértelműen csak a bajnoki cím lehet a cél. Pécsett viszont az egyénieskedés helyett csapatjátékkal, végletekig kidolgozott taktikával lehet eredményeket elérni.

Konkrétan milyen eredményekben bízhatnak az új idényben a pécsi szurkolók?
– Az biztos, hogy erős lesz a csapat, ám – hangozzon bármenynyire is közhelyszerűen – nagyon kiegyenlített a mezőny, így a végső sorrendre lehetetlen tippelni. Ígérem, hogy mi is jók leszünk.

Azért az igazolás előtt kikérte mások véleményét?
– Persze, elsősorban Simon Balázsét, de az új csapattársaimmal is sokat beszéltem.

Akik közül néhánnyal a válogatottnál is találkozhatott.
– Igen, ez így van. Öt éven keresztül voltam a válogatott keret tagja, ám önkritikusan azt is el kell ismernem, hogy azért Magyarországon nincs olyan nagy tülekedés az ötös, a klasszikus center posztján.

A szurkolók szerint nem lesz egyszerű Bojan Lapovot pótolni.
– Már csak azért sem, mert eltérő a játékstílusunk. Kevéssé valószínű, hogy például egyszer az én nevem mögött áll majd, hogy 20/12. Bár az előző idényben kétszer álltam bele a hármasba, mindkettő bement, szóval semmi sem lehetetlen. Legfeljebb majd a blokkolásokkal, a sapkákkal kompenzálok.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!