Sport

2008.08.16. 12:15

Jakabos mindent beleadott

Újabb két baranyai sportoló számára ért véget a pekingi olimpia, a pécsi úszó, Jakabos Zsuzsanna pontszerzőként és persze boldogan, míg a mohácsi súlylökő, Kürthy Lajos csalódottan fejezte be a játékokat.

K. Mayer A., Fülöp Z.

A két pécsi úszónak, Bodor Richárdnak és Jakabos Zsuzsannának nincs oka az elkeseredésre. Bodor Richárd 100 mellen megjavította saját egyéni csúcsát – igaz, a továbbjutáshoz ez sem volt elegendő, így számára az első napon véget is ért az olimpia. Jakabos Zsuzsanna 400 vegyesen szintén első nap versenyzett, és Bodorhoz hasonlóan élete legjobb idejét úszta – döntőbe ő sem jutott. Az ANK versenyzője ugyanakkor a 4x200 női gyorsváltó tagjaként is vízbe ugrott, sőt, a négyes (amelynek Jakabos mellett Mutina Ágnes, Verrasztó Evelyn, és Dara Eszter volt a tagja) minden előzetes esélylatolgatásra rácáfolva végül 7:55.53-as idővel a hatodik helyen zárt.

– Elmondhatatlanul büszke vagyok – vágott rögtön a közepébe a versenyző edzője, Petrov Anatolij. – Zsuzsannának voltak már eredményei korábban is, de az olimpián döntőben úszni, ráadásul így, az nagyon nagy dolog. Pontosan tudta, mi a dolga negyedik emberként: beugrani, és menni ész nélkül, minden erejét beleadva. Megcsinálta, és ez hatodik helyet ért. Ráadásul ismét megjavította legjobbját, életében először, amikor a legjobban kellett, kettő percen belül úszott.

[caption id="" align="aligncenter" width="600"] Jakabos Zsuzsanna számára kiválóan fejeződött be az olimpia, hiszen a 4x200-as női gyorsváltóval nem csak döntőbe került, hanem pontot is szerzett
[/caption]

A mohácsiak súlylökője, Kürthy Lajos is arra készült, hogy egyéni csúcsához közeli eredményt lök, s ezzel akár a 12-es döntőbe is kerülhet. Nos, míg Jakabos mosolyogva búcsúzhat Pekingtől, addig Kürthy csalódottan beszélt a pénteki versenyéről, amelyen mindössze 18,74 métert lökött (pedig 20,32-t is tud), ezzel a 34. helyen végzett.

– Figyeltem mindenre, jól éreztem magam, nem igazán értem, mi történt – mondta Kürthy Lajos. – Olyanok voltak a lábaim, mintha ólomból lettek volna, hiányzott a dinamika. Pedig egy húsz méter körüli lökés simán bennem volt. Nagyon csalódott vagyok, hiszen nem azért edzettem egész évben, hogy esélyem se legyen egy jó lökésre. Ha most lelőttek volna, akkor sem lettem volna többre képes.

Nagy kár érte, ugyanis érdemes megemlíteni, a 12-es döntőbe kerüléshez elég lett volna egy 20,02-es eredmény is. Ezt pedig Kürthy csukott szemmel is tudja – ólomlábakkal nem.

Már csak Czukor Zoltánért szoríthatunk

Egy, csak egy baranyai legény maradt talpon: most már csak a Komlói Bányász gyaloglójáért, Czukor Zoltánért szoríthatunk.

A harmadik olimpiáján induló sportoló augusztus 22-én, pénteken 1.30-kor vág neki az 50 km-es távnak. Vérmes reményeink nem lehetnek, hiszen 45 évesen minden bizonnyal nem az élmezőnyben ér majd célba, de rutinja, szívóssága elég lehet a 25. hely környékére.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!