Sport

2008.10.22. 10:12

Euroliga: Isztambulban vendégszerepel a MiZo Pécs

Fűzy Ákos szerint az isztambuli Besiktast nem szabad lebecsülni.

H. L.

Hazai közönség előtt, majdnem telt házas csarnokban, a megszokott körülmények között jó volt a MiZo Pécs 2010 bemutatkozása az idei Euroliga-kiírásban. A nagy kérdés, hogy hasonló lesz-e a folytatás szerda este Isztambulban, a Besiktas pályáján.

– Ott nem érezzük az akol melegét, ezért kíváncsian várom, hogy mire leszünk képesek – jegyezte meg Fűzy Ákos, a MiZo Pécs 2010 vezetőedzője, aki szerint nem szabad lebecsülni őket, bár 30 ponttal kaptak ki a nyitányon a Bourges ellen, idegenben. A Besiktasnak van két amerikaija (Laura Ashley Harper, Alexis Kayree Hornbuckle), egy-egy montenegróija (Milica Dabics), illetve izraelije (Shay Doron) és több török válogatottja.

A pécsi csapatnak viszont nincs Török Szilviája erre a meccsre, ugyanis a nyáron igazolt kosaras megsérült, tegnap kisebb térdműtéten esett át.
– A jobb térdemmel van a baj, amivel eddig soha, semmi gondom nem volt. Legalább két hetet ki kell hagynom – nyilatkozta a kosaras.

Török kiesése miatt Iványi Dalmának nem lesz klasszikus cseréje az irányító poszton.

A törökök csarnokába 3200 néző fér be, de várhatóan csak néhány százan lesznek. Az EL-meccs szerda este magyar idő szerint 18.30-kor kezdődik.

Ezek is érdekelhetik