Sport

2008.12.03. 17:30

A Pogány az NB III-at is elvállalná – de csak negyedik

A szurkolók legjobban Ócsárdon és Sombereken örülnek, kedvenc csapatuk az első helyről várhatja a folytatást a labdarúgó megyei I., illetve I. B. osztályban.

Horváth L., K. Mayer A.

Az Ócsárd a tavalyi második hely után most az élről fordul a Fürge Nyuszi Focivilág megyei I. osztályban.

– A pellérdi kisiklást leszámítva végig jól játszottunk, legtöbb gólt lőttük és a legkevesebbet kaptuk. Dicséretes a csapatszellem, tavasszal még jobbak lehetünk, mert a két sérültünk, Horváth Szilárd és Miglinczi László felépül, egy-két új igazolást is tervezünk – mondta Varga László, aki januárban szerződött edzőnek az ócsárdi együtteshez. A szakvezető még nem tudja, hogy ha az élen végeznek, elvállalják-e a feljutást. A döntés nem tőle függ.

A Pogány-Tamkó Trans szívesen lenne most az Ócsárd helyében.
– Hat pont maradt bennünk, a sok sérülés miatt vagyunk csak negyedikek. A cél azonban továbbra is a bajnoki cím, ennek jegyében télen megerősítjük a keretet. Ha a nyárra ismét elsők lennénk, most már nem mondanánk vissza az NB III-at – hallottuk Szabó Zsolttól, a pogányiak játékos-edzőjétől.

A nagy őszi sorozat a villányiaké, akik a második fordulóban kaptak ki utoljára, azt követően tíz meccset nyertek és három döntetlenjük van. Az ellenpélda: a PTE-PEAC az idény utolsó nyolc bajnokiját elveszítette. Ősszel két korábbi meghatározó szerepet betöltő klubnál, Siklóson és Harkányban edzőt váltottak, Kiss Sándor, illetve Lőrincz Sándor vette át a stafétabotot. Egy (sikeres) óvás történt, a Lánycsók kapott így három pontot a Pellérd ellenében.

A megyei I. B-ben a Somberek lett az őszi bajnok, a legkevesebb gólt kapta, s a legkevesebbszer is kapott ki. Ugyanakkor azért fogadni még nem lehetne rá, hogy a nyáron is az élen áll, hiszen kiegyensúlyozott a mezőny, az ötödik helyezett csak három pontra van Megyeri Károly együttesétől.

– Szoros az élmezőny, de ha nem leszünk dobogósok, akkor csalódott lennék – mondta a korábbi PMSC-játékos, aki edzőként is megállja a helyét, hiszen nem ez lenne az első bajnoki címe. – Még a Moháccsal nyertem megye I-et, akkor játékos-edző voltam. Persze hogy szívesen átélném újra ezt az örömöt, de azért reálisan nézem a mezőnyt, és tudom, hogy van itt még egy-két jó csapat.

A sikeres szereplés kapcsán a sombereki vezetők felemlegették, hogy utoljára Dárdai Pál idején, több mint húsz éve voltak ilyen jók, igaz, akkor több korábbi PMSC-játékossal, például Bendes Tiborral megerősítve. Most nincs Bendesük, viszont Megyeri Károly szerint vannak remek húzóembereik, mint az 52 éves kapus, Antal Zoltán, a házi gólkirály Hehl Iván, vagy Hoffmann Flórián, Jancsarics Róbert, Rittlinger Krisztián.

Egerágon híján voltak a sikereknek az őszi szezonban, egyetlen pontot sem szerzett a csapat, gólkülönbsége 6-61. Ennek ellenére mindent megtesznek azért, hogy bentmaradjanak – a Baksa csak négy, a Kétújfalu nyolc ponttal áll előttük.

– A tavalyi csapatunkból egyetlen játékos maradt, a többieket szétkapkodták a riválisok – mondta Koncz György egyesületi elnök. – Ezzel viszont egy új lehetőségünk adódott, ráléptünk egy útra: most gyakorlatilag az ifisták, valamint a környékről hozott futballisták alkotják a felnőttcsapatot. Ez természetesen az eredményeink rovására ment, de így is bízunk benne, hogy bentmaradunk. Ehhez négy-öt játékost szeretnénk igazolni, megpróbálunk egerágiakat visszacsábítani, de ha nem sikerül, akkor másokat kell szerződtetnünk.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!