Sport

2008.12.19. 19:40

Az utolsó negyedben fordítottak a Párducok

Két éve nem sikerült Simon pótolni, vereség lett a vége – a pécsiek azonban most bebizonyították: a történelem nem mindig ismétli meg önmagát.

F.Z.

Kísértett a múlt: két éve, amikor szintén a Körmendet fogadta a Pécs, közvetlenül a meccs előtt derült ki, hogy a PVSK egyik legjobbja, Simon Balázs nem léphet pályára. A bemutatásnál most is elkerekedtek a szemek, hiszen Bencze Zoltán nevét nem hallhatták a szurkolók. Mint kiderült, a válogatott centernek a szemével akadtak gondjai, ezért nem tudta vállalni a játékot.

Centerposzton tehát lehettek volna gondok – de nem voltak. Czigler, Grebenár és Tóth Norbert ugyanis hibátlanul pótolta a kiesett társat. Grebenár rögtön a meccs elején adott egy kedvelvevő blokkot Banks-nek, Czigler 8 pontja mellett 11 lepattant is összeszedett. Tóth Norbert pedig külön fejezetet érdemel. A pécsiek magasbedobója már az első félidőben is bizonyította, hogy jó napja van (9 perc alatt nyolc pontot szerzett, amibe beleállt, az be is hullott), a negyedik negyedben pedig nem ismert pardont. Egymás után bevágott két hármast és két kettest, s ezzel el is döntötte a meccset. Két éve nem sikerült Simon pótolni, vereség lett a vége – a pécsiek azonban most bebizonyították: a történelem nem mindig ismétli meg önmagát.

Pécsi VSK-Panthers – Lami-Véd-Körmend 81-65
(16-17, 27-22, 10-17, 28-9)

Férfi kosárlabda NB I.. Pécs, Lauber Dezső Sportcsarnok, 2200 néző.
V.: Benczur, Király, Farkas.
PVSK: Wittmann 8/3, KELLEY 15, Dénes 2, Grebenár 10, CZIGLER 8. Cs.: ALEKSZICS 20/6, TÓTH N.18/6, Spivey. Szakmai igazgató: Sztojan Ivkovics.
Körmend: Fodor M. 2, Fodor G. 7, Trummer 6/6, BIALEK 16/12, BANKS 15. Cs.: Archie 3/3, Ferencz 10/6, Tóth G. 2, Keresztes, Hegedűs, Auriantal 4. Vezetőedző: Hencsey Tamás.

Sztojan Ivkovics: – Nem szoktam elérzékenyülni, de ez most tényleg egy nagyon szép évzáró lett.
Hencsey Tamás: – Jól kezdtünk, sőt, még a harmadik negyedben sem volt gond, az utolsó játékrészben azonban gyengék voltunk. Gratulálnom kell a Pécsnek.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!