Sport

2008.12.16. 12:31

Jakabos három számban is egyéni csúcsnak örülhetett az EB-n

Egy erős, sok töltelék – így írta le az úszószámait Jakabos Zsuzsanna a rijekai rövidpályás Európa-bajnokság előtt.

F. Z.

A pécsi ANK Úszóklub versenyzője összesen öt számban állt rajthoz, az „erős” alatt a négyszáz vegyest értette, ebben szeretett volna nagyot úszni. Nos, nem sikerült: az elődöntőben csupán a kilencedik időt úszta, így nem került a fináléba. Adta magát a kérdés: öszszességében az egész viadal tölteléksorozattá vált volna?

– Szó sincs róla, hiszen három számban, 100 és 200 pillangón, valamint 100 vegyesen egyéni csúcsot úsztam, azaz jó formában voltam. Kár, hogy a többiek még jobban – válaszolta felvetésünkre a fiatal versenyző. – Kedvenc számomban, 400 vegyesen valóban elmaradtam a legjobb időmtől, de hát ez van, tovább kell lépni. S mi volt ötven gyorson, ahol utolsó lettem? Ott csak élesben melegítettem, azaz készültem a 400 döntőjére.

Jakabos Zsuzsanna a következő napokban sem fog pihenni. Ugyan a legközelebbi világversenyre csak a nyáron kerül sor, a versenyző a lazítást firtató kérdésünkre nevetve elmondta: ahogy edzőjét, Petrov Anatolijt ismeri, még az is előfordulhat, hogy karácsonykor is edzeni fog.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!