Sport

2008.12.07. 13:23

Sopron nyerte a rangadót

Elveszítette veretlenségét a MiZo Pécs 2010 a női kosárlabda NB I-ben, a rangadón az MKB-Euroleasing Soprontól kapott ki.

H.L.

Rangadóhoz méltóan csak az utolsó percben dőlt el a mérkőzés. Iványi kosarai nagyon hiányoztak, látszott rajta, hogy még sérült. Élmény volt Mazzante tripláit látni, hat hárompontost szórt, ami ritka női mezőnyben.

Az elején azt lehetett hinni, hogy Holtot, a soproniak amerikai kosarasát nem nagyon érdekli a meccs, mert a bemelegítés közben fülhallgatón keresztül valószínűleg zenét hallgatott, később viszont nagyot alakított, a mezőny legeredményesebbje lett.

Ahogy várni lehetett, nagy fütty fogadta Krivacsevics Tijanát, a Pécsről Sopronba távozott fiatal válogatott játékost. Akkor is háborgott a nép, amikor az első negyed utáni szünetben a reklamáló Fűzy Ákost rendre intette az egyik játékvezető. Rögtön jött is a lelátóról: „Sztrájkoljatok!"

A cikk a hirdetés után folytatódik

A bírók néha egészen furcsa ítéleteikkel borzolták a kedélyeket, az egyik érdekes fújás az amúgy galamblelkű Vajda Annát annyira felidegesítette, hogy megpaskolta Földházi játékvezető arcát, amiért sportszerűtlen hibát ítéltek ellene. Egy másik esetben Török Zoltánt, a Sopron ügyvezetőjét úgy kellett lefogni, nehogy berohanjon a parkettre.

Egyébként sportszerű mérkőzés volt, a szokásos edzői „színházzal” itt és ott, néhány reklamálással a pályán és a kispadon, de szerencsére a kosárlabdázók csak a játékkal törődtek és nem egymással.

70-72-es állásnál, az utolsó támadás a pécsieké volt, de Queenan túl korán dobta el a labdát, ami nem ment be, ezzel elúszott a meccs. Ez volt a MiZo Pécs első veresége a bajnokságban, a soproniak továbbra is százszázalékosak.

MiZo Pécs - MKB-Euroleasing Sopron 70-74 (23-19, 18-20, 17-19, 12-16)

Az eredmény alakulása
9. perc: 21-16, 16. perc: 35-37, 28. perc: 50-55, 30. perc: 58-55, 33. perc: 58-65, 39. perc: 70-70.

Fűzy Ákos: – Sajnos, a fizikai állapotunk nagyon befolyásolta a küzdeni tudásunkat. Olyanok voltunk, mint az asztalon felejtett tejföl. Szép lassan tönkre mentünk..
Székely Norbert: – Fantasztikus mérkőzés volt, nagyon meg kell becsülni ezt a győzelmet, amire nagyon büszkék is vagyunk. Örülök, hogy végig tudtunk koncentrálni. Ragyogó egyéni teljesítmények voltak a csapatunkban.

Bodrogváry Iván, a női liga elnöke: – Rendkívül boldog vagyok, hogy ilyen kiváló ,meccset hozott a rangadó. Minden héten ilyen mérkőzések kellenének, akkor nőne a női kosárlabda ázsiója Magyarországon.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!