Sport

2009.02.18. 13:37

Albacomp-PVSK: Simon Balázs kemény csatát jósol

Egy szép sorozat szerda este mindenképpen véget ér, vagy a Pécsi VSK-Pannon-Power, vagy az Albacomp hagyja el vesztesen a pályát.

F.Z.

Ez pedig azt jelenti, hogy egyik gárda számára befejeződik a győzelmi sorozat: az elmúlt hét találkozóját ugyanis mind a fehérvári, mind a pécsi csapat megnyerte. Nyilván ennek is köszönhető, hogy a két gárda a tabella első két helyén áll.

A bajnokság kezdetekor az Albacompot mindenki a végső győzelemre leginkább esélyesként említette. Nem véletlenül: idegenlégiósaik (Bell, Doyne, Morrisson, Radovics) klasszisok, hozzájuk csatlakozik még a szezon nagy felfedezettje, Hanga Ádám, valamint a válogatott irányító, Simon Balázs. Simon két éve még a pécsi csapatot erősítette.

– Szerettem ott játszani, erős és összetartó csapatunk volt, amit a két akkor szerzett bronzérem is bizonyít – nyilatkozta lapunknak az irányító. – Most azonban az Albacomp mezében játszom, így az érzelmek zárójelbe kerülnek.

Az Albacomp Simon jó játékának is köszönhetően mindössze két alkalommal veszített mecscset ebben a bajnokságban. Először éppen a Pécstől kaptak ki, még novemberben, 81-67-re.

– Azon a találkozón nekünk semmi sem sikerült – idézte fel az akkori eseményeket Simon. – Most itt a remek alkalom a viszszavágásra. Nem abban gondolkodunk, hogy tizenöt ponttal verjük meg a PVSK-t – egy utolsó másodperces kosárral elért egypontos győzelemnek is nagyon tudnánk örülni. Nagyon jó csapat a Pécs, de mi is lendületben vagyunk, így arra számítok, hogy nagy csatában, de megőrizzük hazai veretlenségünket. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!