Sport

2009.03.03. 14:18

Jakabos az Egyesült Államokban is szép eredményeket ér el

Az ANK Úszóklub fiatal versenyzője, Jakabos Zsuzsanna még a tavalyi év végén utazott ki az Egyesült Államokba, hogy Las Vegasban, az ottani egyetemen tanuljon tovább – és egyben persze versenyezzen is az iskola színeiben.

F. Z.

Mostanra kiderült, hogy az egyetem nagyon jól járt Jakabos Zsuzsanna „leigazolásával”, hiszen a múlt héten Oklahomában rendezett megmérettetésen Jakabos remekül versenyzett.

Kilenc egyetem csapatai indultak Oklahoma City-ben, ahol Colorado, Nevada, Utah, Új Mexiko, San Diego, Texas, Wyoming egyetemiei és képviseltették magukat. Jakabos az első napon két váltóban szerepelt: csapatával a 4x50 yardos vegyesváltóban ezüst, a 4x200 yardos gyorsváltóban pedig aranyérmet nyert.

A fiatal pécsi úszó a továbbiakban sem lazított: második napon 200 yard vegyesen lett első. Dr. Petrov Anatolij tanítványa a harmadik napon aztán tovább bővítette éremkollekcióját: 400 yard vegyesen 4:06.70-es idővel az első, a 4x100 m-es vegyesváltóban pedig a harmadik helyen végzett. Az utolsó napra egy ezüstérem jutott, 200 yard pillangón, 1:56.33-as idővel.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!