Sport

2009.04.03. 10:55

Győzelemmel kezdték a kupadöntőt a pécsi junior kosaraslányok

Győzelemmel mutatkozott be a pécsi korosztályos döntő első napján Zeljko Djokic és Debreceni Eszter junior csapata, a pécsi lányok 44 pontos különbséggel, 101-57-re győzték le a Ceglédet.

Forrás: MiZo Pécs

A riválisok közül a Szekszárd és a Vasas-Csata is hengerelt az első napon, ráadásul Tursics Sándor tanítványai már két meccsükön is túl vannak.
A mieink pénteken 11 órától a Nyíregyházával mérkőznek, 19 órától pedig következik a csoportrangadó az Atomerőmű KSC Szekszárd ellen.

A MiZo Pécs 2010-PVSK junior csapata a nyolcas döntő első napján remek játékkal rukkolt elő. Az első negyed kiegyenlített játéka után a második tíz percben harminc, a harmadikban pedig 33 pontot dobott a Ceglédi Elefántkölykök KK kosarába, így a nap legtöbb pontját érték el.

Az előzetes esélylatolgatások alapján a csoport harmadik helyére pályázó ceglédiek ellen a 19 perc alatt 18 pontos Szabó Flóra, a 15 perc alatt 17 pont, 13 lepattanót szerzett Sara Krnjic, a 13/9 pontot elérő Raksányi Krisztina, a 19 perc alatt 11 pontot, 10 lepattanót összeszedő Balla Bernadett voltak a legeredményesebbek. A mieink jól céloztak a mezőnyből (54%), és a palánk alatt is jelentős fölénybe kerültek, amelyet a lepattanóknál mutatkozó 47-24-es arány is alátámaszt.

A MiZo Pécs 2010-PVSK századik pontját Végh Patrícia érte el, a pécsi szurkolók örömét egyedül a végjátékban megsérülő Ruppert Noémi árnyékolta be. Az első hírek szerint a játékos bokaszalag szakadást szenvedett, így a rotációból egy magas ember már az első napon kiesett.

A mieinkre pénteken két meccs vár, 11 órától a Nyíregyházával, 19 órától pedig a lehengerlő játékkal rajtoló Szekszárd ellen játszanak.

A csoportunkban a másik meccsen az Atomerőmű KSC Szekszárd elsősorban Bálint Réka 29/9 pontjával (és 13 lepattanóval), valamint az Amerikából hazatérő Gergely Dominika 19/6 pontjával 98-57-re múlta felül a Nyíregyháza együttesét.

A B csoportban pénteken a várakozásoknak megfelelően a végső aranyra is esélyes Vasas-Csata két meccset is nyert, a nyitányon 97-61-re verték a Baját, délután pedig 88-64-re a BEAC-Újbudát. A Vasas-Csatában a bajaiak ellen Barta Brigitta 17, Velkey Krisztina 13, Mányoki Judit 12 pontot ért el, a fővárosi rangadón pedig a Vasas-Csatából Barta 23, Velkei pedig 11 pontot ért el.

A BEAC-Sopron összecsapáson némi meglepetésre a budapestiek győztek a jobban kezdő Soproni Darazsak ellen 73-55-re. A zöld-sárgák az esti záró összecsapáson 80-64-re verték a Baját.

Címkék#Pécs
Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!