Sport

2009.07.21. 16:39

Sorsoltak az Euroligában - nehéz csoportban a Pécs

Nagyon kemény csoportba került a MiZo Pécs 2010 női kosárlabdacsapata az Euroligában. Fűzy Ákos együttesének az elmúlt szezon ezüstérmesével, a Halcon Avenidával, valamint a szintén bombaerős CSZKA Moszkvával is meg kell küzdenie.

K. Mayer András

Nem volt szerencséje a kedd délutáni müncheni sorsoláson a MiZo Pécs 2010 csapatának. Az Euroligában csak szabadkártyával induló pécsi együttes a B-csoportba került, ahol két kiváló ellenfél is helyet kapott: a spanyol Halcon Avenida és az orosz CSZKA Moszkva.

– Minden győzelmet meg kell majd becsülünk ebben a csoportban, az biztos – mondta a sorsolás után nem sokkal Fűzy Ákos, a pécsiek vezetőedzője. – Erős ellenfeleket kaptunk, de ránk mindig is jellemző volt, hogy hazai pályán mindenki ellen a győzelem igényével és esélyével léptünk pályára, s ezen természetesen most sem szeretnénk változtatni. Az új lebonyolítási rend miatt a másik csoportok eredményeit is figyelnünk kell, én mindenesetre képesnek tartom a csapatomat arra, hogy a csoportokból továbbjutó tizenhat csapat között viszonylag előkelő helyről kezdje a következő kört.

Az előbb említett új lebonyolítási rend azt jelenti, hogy teljesen mindegy, ki hányadik helyen végez a csoportjában, a huszonnégy csapatos mezőnyből a legjobb győzelmi mutatókkal rendelkező tizenhat jut tovább. Vagyis most tényleg nagyon sokat jelent, ha valaki könnyebb ellenfeleket kapott, hiszen így nagyobb esélye van a kellő számú diadal kiharcolására. A sorsolás alapján úgy tűnik, az MKB-Euroleasing Sopron a szerencsések közé tartozik, a legutóbbi Final Four negyedik helyezettje ugyanis nem kapott igazi nagyágyút – a tíz mérkőzéséből akár nyolcat is megnyerhet. A Szeviép-Szeged viszont a Pécshez hasonlóan „belehúzott”.

Visszatérve a pécsiek csoportjára, a legnehezebb ellenfélnek a legutóbbi szezon ezüstérmese, a salamancai Halcon Avenida tűnik. Tavaly is egy csoportba került a két csapat, s abban a körben még kiegyenlített volt a párharc (1-1 lett), a negyeddöntőben azonban már megálljt parancsoltak Iványiéknak a spanyolok, miután otthon (85-63), majd Pécsett (76-81) is győzni tudtak.

Az erőviszonyokat ugyanakkor nem szabad a tavalyi helyzet alapján felmérni, az október végi rajtig még sok minden változhat az ellenfeleknél. Ahogy persze a MiZónál is.

– Konkrétumokat még mindig nem tudunk bejelenteni, egyelőre tárgyalunk a játékosokkal. Nicole Ohlde-nak szerződése van, tehát vissza fog jönni, Kelly Mazzantéval pedig szóban megegyeztünk, de még nem írt alá hozzánk. Szara Krnjics a harmadik külföldi játékosunk, de elképzelhető, hogy az Euroligára erősítünk majd még egy idegenlégióssal – árulta el Fűzy Ákos.

A csoport: UMMC Ekaterinburg, Ros Casares Valencia, TEO Vilnius, TTT Riga, Galatasaray, Cras Basket Taraton

B csoport: Halcon Avenida, MiZo Pécs 2010, CSKA Moszkva, Beretta Familia Schio, Villeneuve, Gospic

C csoport: MKB Euroleasing Sopron, Bourges Basket, Maxima Broker Kosice, USK Prague, Rivas Ecopolis, Gorzów

D csoport: Szpartak Moszkva, Fenerbahce, Gambrinus Brno, Lotos Gdynia, Tarbes, Szeviép Szeged

Címkék#Pécs
Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!