Sport

2009.07.24. 19:28

Stark jön a PMFC-hez, Böőr külföldre tart

Két kiváló játékossal erősíthet a PMFC NB II-es labdarúgócsapata, Stark Péter és Böőr Zoltán is a Győri ETO-tól érkezhet. Valószínűbb azonban, hogy csak előbbi választja a piros-feketéket.

K. Mayer András

A Győri ETO két kiváló játékosát, Stark Pétert és Böőr Zoltánt is szívesen látnák a PMFC-nél, s bár mindkettőnek élő szerződése van még klubjánál, nem marasztalják őket. Az esetleges leigazolásukkal kapcsolatban először Bérczy Balázst, a PMFC ügyvezetőjét hívtuk fel, aki a csapat muraszombati edzőtáborából érdeklődésünkre mindössze ennyit mondott: „Korábban is szó volt már az idehozatalukról, s most is lehet róla szó.”

Ezzel a nyilatkozattal sokat nem lehetett kezdeni – felhívtuk inkább a Győr ügyvezetőjét, Klement Tibort, aki sokkal közlékenyebbnek bizonyult.
– A két tulajdonos már valóban beszélt a játékosok átigazolásáról – ismerte el a sportvezető. – Tudomásom szerint már csak az a kérdés, hogy a pécsi klub és a futballisták meg tudnak-e egyezni. Érvényes szerződés köti még őket hozzánk, de úgy tudom, nem kölcsönadásról lenne szó, hanem a tulajdonosok végleges megoldásról tárgyaltak. Két 30 éves, válogatott labdarúgó esetében nem is lenne előnyös a kölcsönvétel, hiszen jövő nyáron megint felvetődne a kérdés, hogy maradhatnak-e. Ha most végleg megszerzi őket a Pécs, jövőre is lesz két sztárjátékosa.

A győri klub szemszögéből tehát már meg is köttethetne a szerződés, kíváncsiak voltunk arra, hogyan látja a helyzetet Matyi Dezső, a PMFC elnöke, tulajdonosa. Stark és Böőr érkezésével kétségtelenül sokat erősödne a csapat, ám nem illenek a képbe: két-háromszázezer forintos havi fizetésért biztosan nem jönnének Pécsre, ennél többet pedig eddig nem nagyon akartak kiadni a PMFC-nél.

– Természetesen most is szeretnénk a realitás talaján maradni, de az előttünk állón kívül még egy évet nem akarunk az NB II-ben tölteni – mondta Matyi Dezső. – A tárgyalások jó irányban haladnak, egyesületi szinten, úgy gondolom, már megszületett a megállapodás. Közös nevezőre juthatunk a játékosokkal is, a hét végére pont kerülhet az ügy végére.

Egyértelmű, a két egyesület már áldását adta a „frigyre”, innentől kezdve minden a játékosokon múlik. Elsőként Stark Pétert hívtuk fel.

– Nem szoktam zsákbamacskát árulni, most sem teszem – mondta a győriek 30 éves, 192 centis, 19-szeres válogatott középhátvédje. – Bár vannak NB I-es lehetőségeim, mégis a pécsi ajánlatot tekintem az első számúnak. Holnapig kell választ adnom, úgy érzem, már csak formaságok vannak hátra. Egyáltalán nem tartanám visszalépésnek, hogy a másodosztályban futballozzak, egy év múlva úgyis fel fog kerülni a Pécs az élvonalba. Szeretnék korrekten megállapodni a PMFC-vel: csak akkor járjak majd jól, ha a csapat feljut az NB I-be. Jó teljesítményt akarok nyújtani!

Ezek után Starkot ki lehet pipálni, kérdés, mi lesz Böőr Zoltánnal. A technikás, gólveszélyes középpályás biztosan nagy hasznára lenne a PMFC-nek.

– Nem köteleztem még el magam – mondta Böőr. – Filipovics Vladan a menedzserem, ő intézi az ügyeimet, s én elsősorban külföldön szeretnék játszani. Van is ajánlatom, de még nem kaptunk választ. Hallottam arról, hogy a két klub megegyezett, de én hiszek és bízom benne, hogy külföldre kerülök. A két sztárjátékos közül tehát minden bizonnyal egy jön Pécsre. Ez se rossz arány, nemde?

Címkék#Pécs#pmfc
Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!