Sport

2009.07.05. 14:18

Vilutyte még játszik a litván élvonalban

Most meg lehet lepődni: Jolanta Vilutyte közel a negyvenhez még játszik. A baranyai NB I-es női kosárlabdacsapat egykori litván meghatározó játékosa hazájában legutóbb a második ligában pattogtatott, és együttese feljutott.

H. L.

Valószínűleg azonban mégsem vállalják a legmagasabb osztályt, mert Vilutyte megfogalmazása szerint túl idősek már ahhoz.

– A keretben sok az anyuka, nem nekünk való már az élvonal – jegyezte meg a volt pécsi közönségkedvenc, aki ezekben a napokban férjével, valamint három és fél esztendős kisfiával Pécsett tartózkodott.

– Vilniusban élünk, ott fűztek meg, hogy szálljak be játszani – folytatta Vilutyte. – Egyéves volt a fiam, amikor újra elkezdtem kosarazni. Nehezen álltam rá újra a játékra, de idén januárban mégis igent mondtam a felkérésre. Arra azért jó volt, hogy felmérhettem, hol tartok. Egy kicsit felkészülhettem a szenior olimpiára, amely Ausztráliában lesz, és én is utazom.

Vilutyte fő feladata most a gyermeknevelés.

– Otthon vagyok a sráccal, eléggé élénk. Többet kell futni utána, mint annak idején a pályán. Egyébként minden évben visszajövünk Pécsre, tavaly is voltunk, jövőre is itt leszünk. Annyira jó érzés újra visszatérni, mindig feltöltődök attól a néhány naptól, amit itt töltök. Szerettem itt lenni. Ebben az évben is meglátogattam a Lauber Dezső Sportcsarnokot. Elérzékenyültem, ahogy beléptem a létesítménybe. Hiába volt üres, becsuktam a szememet, és újra átéltem azt, amikor több ezer ember töltötte meg a termet. Jó volt visszaemlékezni azokra az időkre – nyilatkozta az egykori kedvelt sztár, aki egyelőre nem tervezi, hogy Litvániában edző legyen.  

 

Címkék#Pécs
Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!