Sport

2009.10.17. 16:06

Kosárlabda NB I: hosszabbítás után kapott ki a PVSK a Kecskeméttől

Kétszeri hosszabbítást követően kapott ki a PVSK a Kecskeméttől a férfi kosárlabda NB I-ben.

F. Z.

Nem lesz hétköznapi meccs, mondta mindenki a PVSK-Kecskemét találkozó előtt. Nem is lett az – ám a találkozó forgatókönyvét valószínűleg senki sem így képzelte el. A pikantéria adott volt, hiszen az alföldi csapatban négy ex-pécsi kosarazott, és a kispadon pedig a PVSK egykori trénere ült.

[caption id="" align="alignleft" width="334"] Hatalmas csatát hozott a Pécs - Kecskemét mérkőzés
[/caption]

Ám ez legfeljebb a bemutatásnál váltott ki nagyobb visszhangot, a pécsi szurkolók onnantól kezdve inkább saját csapatukkal foglalkoztak, s a bíztatásnak meg is lett az eredménye: Ross remek játékának köszönhetően szépen gyűjtögette pontjait a PVSK.

Elhúzni azonban nem sikerült, mivel a pontok mellett a személyi hibák is gyűltek. Sokat voltak tehát pályán a cserék, akik jó játékkal hálálták meg Kmézics Zorán edző bizalmát. Legfőképpen Vay villogott: az argentin kosaras végül harminc pontig jutott. A negyedik negyedben fej-fej mellett haladtak a csapatok, ellépni egyik sem tudott, jöhetett a hosszabbítás. Aztán az újabb ráadás, mivel még ekkor sem dőlt el semmi. A második öt percben aztán elég volt két kihagyott pécsi ziccer, és máris elúszott a hajó. Kmézics Zorán csapata mégis büszke lehet teljesítményére: ezzel a játékkal sok csapatnak okozhatnak kellemetlen perceket.

Pécsi VSK-Pannonpower – Kecskeméti KSE 81-83 (22-24, 17-19, 16-15, 11-8, 6-6, 9-11)

Férfi kosárlabda, NB I., Pécs, Lauber Dezső Sportcsarnok, 2200 néző. V.: Forrai, Pálla, Vétek. PVSK: Ross 17/9, LAKATOS 7/3, Bojovic 9/3, Eilingsfeld, S. Helbich 8. Cs.: VAY 30/12, Czigler 7, Hosszú 3, Ruják. Vezetőedző: Kmézics Zorán. Edző: Halmai Gábor. Kecskeméti KSE: WITMANN 12/6, Bolic, DALE 20/6, Johnson 11/3, Bencze 8. Cs.: Marciulionis 12, CSORVÁSI 12, Tóth N. 2, Szabó T., Dénes 6. Szakmai igazgató: Sztojan Ivkovics.

Kmézics Zorán: – A közönség nagyon jó mérkőzést láthatott. Remélem, most sok gyerek megszerette a kosárlabdát.
Sztojan Ivkovics: – Nagy meccs volt, ha lehetne, most két győztes csapatot hirdetnék..

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!