Sport

2010.01.30. 18:11

Kikapott a PVSK Kecskeméten

Hét pontos vereséget szenvedett a PVSK a férfi kosárlabdabajnokság szombati fordulójában Kecskeméten.

F. Z.

Tisztázzuk rögtön az elején: még mindig van esély a rájátszás elérésére a pécsi férfi kosárlabdacsapatnak. Igaz, immár tényleg csak matematikai – ha ugyanis ott akarnak lenni Cziglerék a legjobb nyolc között, akkor a hátralévő meccseken először is hazai pályán kellene minden idelátogatót (így például a Szolnokot, a Körmendet, a Paksot) legyőzni,  s ezen felül néhány meccset idegenben (azaz mondjuk Szombathelyen, Zalaegerszegen, Székesfehérváron) hozni. Hogy erre kevés az esély? Tény és való – ám bizakodni attól még nyugodtan lehet.

Igaz, szombaton este is bizakodtunk. Azt hittük, hogy a pécsiek el tudják kapni a (némileg meglepetésre) közel sem acélos Kecskemétet, amelynek keretében négy egykori PVSK-kedvenc is pattogtat. Hittünk ebben, komolyan hittünk – egészen a mérkőzés legvégéig. A csata ugyanis egyáltalán nem volt lefutott: akadt egy PVSK-s, aki átlagon felül játszott (Nenad Canak), akadt egy edző (Ivica Mavrenski), aki jól forgatta a csapatát – ez a két tényező pedig azt eredményezte, hogy a pécsiek végig ott voltak a házigazdák nyomában. De ott is maradtak: az utolsó percek idegölő játékát a kecskemétiek bírták jobban, s így Sztojan Ivkovics az idényben másodszor is legyőzte tavalyi csapatát.

A győzelmet nem kell magyarázni, a vereséget pedig felesleges, ugyanakkor érdemes megjegyeznünk: a pécsieknél légiósfronton komoly gondok vannak. Ames, Bojovic és Helbich együtt nem tudtak annyit dobni, mint az említett Canak, megálltak tizennyolcnál. (Összehasonlításul: a hazaiaknál a négy légiós ötvenhármat szórt.)

A tabellán jelenleg a pécsiek a tizenegyedik helyen állnak, hat gőzelemmel és tíz vereséggel. Az utolsó rájátszást érő helyen a Kaposvárt találjuk, a somogyiak mérlege nyolc-nyolc.

Kecskeméti KSE - Pécsi VSK-Pannonpower 71-64 (17-12, 15-18, 17-16, 22-18)

Kecskemét, 1000 néző.  V.: Hartyáni, Földházi, Pozsonyi. Kecskeméti KSE: WITTMANN 12/6, Ross 4, JOHNSON 14/6, DALE 20/12, Bencze 4. Cs.: Tóth N., Marciulionis 15/3, Dénes 2, Csorvási. Szakmai igazgató: Sztojan Ivkovics. Edző: Forray Gábor. PVSK: Ames 9, LAKATOS 10, Bojovic 2, Eilingsfeld 2, Helbich 7/3. Cs.: Helmeczi 2, Hosszú 5/3, Czigler 2, CANAK 23/12, Ruják 2. Vezetőedző: Ivica Mavrenski. Edző: Halmai Gábor.
Kipontozódott: Lakatos (40. p.)

További eredmények: Sopron – Zalaegerszeg 83-89, Szolnok – Szombathely 89-84, Nyíregyháza – Debrecen 87-78. A Körmend – Salgótarján mérkőzés elmaradt.

Ezek is érdekelhetik