Sport

2010.04.19. 17:40

Pécsi sikerek a párbajtőr Diákolimpián

A középiskolások országos párbajtőrvívó diákolimpiai döntőjét rendezték a hétvégén a borsodi megyeszékhelyen, ahonnan a pécsi iskolák versenyzői kiváló eredményekkel térhettek haza.

Cs.G.

A VI. korcsoportos fiúk mezőnyében teljes volt a baranyai siker: a dobogó mindhárom fokára pécsi vívó állhatott! A győzelmet Faludi Péter (Leőwey Gimn.) szerezte meg (edzője: Pálffy Balázs), aki a döntőben magabiztosan múlta felül klubtársát, Miklós Kristófot (Református Koll.). A 3. helyen végzett Berta Dániel (Református Koll.), aki egy nappal korábban, az V. korcsoport versenyében is bronzérmet szerzett.

A VI. korcsoportban a lányok közül is bejutottak ketten a nyolcas döntőbe: Simor Kamilla (Nagy Lajos Gimn.) az 5., Mátyási Lili (Janus P. Gimn.) a 8. helyen végzett. A csapatversenyek során a VI. korcsoportban ezüstérmet szeretek a "lajosos" fiúk (Uzsaly János, Deák Gábor, Fülöp András), míg az iskola lánycsapata a dobogó harmadik fokára állhatott. Az V. korcsoportban a Nagy Lajos fiúcsapata a 3., a Janus leány együttese a 4. helyet szerezte meg.

Ezek is érdekelhetik