Sport

2010.06.03. 11:27

A gyenge őszi szereplés megpecsételte a sorsukat

Utolsó előtti, 13. helyen végzett, s ezzel kiesett az NB I. B-ből a Szigetvár férfi kézilabdacsapata. Az osztálytól hárman búcsúztak, a sereghajtó Ercsi mellett a 12. Ajka sem tudott megkapaszkodni.

K. Mayer A.

A néhány éve még az élvonalban vitézkedő baranyai csapat egyértelműen a roppant gyenge őszi szereplése miatt került ilyen helyzetbe. Tóth József együttese a téli szünetig mindössze egyszer győzött, s bár a tavaszi folytatásnak kellő optimizmussal vágott neki, sejteni lehetett, hogy ennek nem lesz jó vége. Nem is lett, pedig az addigi kettőt tizenegy pontra növelték, ez azonban édeskevésnek bizonyult.

– Sajnos rengeteg balszerencsés vereség csúszott be, főleg ősszel, tíz mérkőzést buktunk el egy-két góllal – mondta Tóth József játékos-edző. – És persze sokat számított, hogy Lépold Robin kézsérülés miatt kidőlt a sorból.

Az automatikus bentmaradást tehát nem tudta elérni a szigetvári csapat, így jöhet az NB II. Vagy mégsem?

– Még nem tudok konkrétumokat mondani azzal kapcsolatban, hogy mi lesz velünk, előbb meg kell várni, hogyan döntenek az NB II-es bajnokok, fel akarnak-e kerülni – fogalmazott Tóth József.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!